Afbeelding Tuin | Woonboulevard Poortvliet XXL

Let op! Onze tuincollectie is exclusief nog online beschikbaar!

De tuincollectie is exclusief online beschikbaar (web only) en niet langer te vinden in onze showroom. Shop online jouw tuinartikel. Shop snel, want: OP = OP!

Zweefparasols

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De zweefparasol is de parasol met een elegante uitstraling, die bij veel mensen op het terras staat. Dit model is dan ook ideaal voor een grote tuin én kleine tuin en neemt weinig ruimte in beslag. Waarom jij voor een zweefparasol moet kiezen? Lees snel verder.

Zweefparasols, parasolvoeten en parasolhoezen

Een zweefparasol op het terras heeft bijzonder veel voordelen. Zo neemt dit model parasol vrijwel geen ruimte in beslag, omdat hij in de lucht zweeft. Je zicht wordt niet belemmerd als je geniet van het mooie weer met een wijntje in de hand, terwijl je tevreden achteroverleunt in je nieuwe loungeset. Natuurlijk is een zweefparasol ook een chique extra in de tuin, hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en biedt bescherming tegen de UV-straling van de zon. Creëer een heerlijke loungeplek op het terras met de juiste parasol, zodat er een fijne sfeer ontstaat. Met de juiste parasolvoet geef je de parasol van je keuze een solide basis, zodat hij stevig op zijn plaats blijft staan, ook als het wat harder waait. Voor sommige zweefparasols is een ingraafvoet een goede optie, zo kun je de parasol heel eenvoudig opzetten en weer weghalen. Onze tuinexperts geven je graag advies over de parasolvoet en parasolhoes die passen bij de zweefparasol van je keuze.

Schoonmaken en opbergen van je zweefparasol

Als de zomer op zijn einde loopt, is het tijd om de parasol schoon te maken en op te bergen. Bij een tuinset of loungeset lijkt het vanzelfsprekend om er af en toe een doekje over te halen, maar ook je zweefparasol kan dit zeker waarderen. Met name het doek van de parasol heeft het zwaar te verduren, want het is de hele zomer blootgesteld aan zon en regen. Voordat je de parasol opbergt na het zomerseizoen, is het dus een goed idee om het doek schoon te maken. De grote schoonmaak is een handomdraai klaar als je het doek van de parasol schoonmaakt met een vochtige doek, eventueel met wat groene zeep. Daarna laat je het doek drogen in de zon en is het tijd om de beschermhoes voor de zweefparasol tevoorschijn te halen. Zo geniet je ook volgend jaar nog van je parasol.