Onderhoud

Je hebt de bank van je dromen in huis en ook de eethoek is compleet met een stoere houten tafel en trendy stoelen. Nu je interieur af is, kun je met volle teugen genieten van je thuis. Bij het gebruiken van je meubels zie je na een tijdje dat het materiaal verandert. Elk meubelstuk heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Daarom moet je zorgvuldig met je meubels omgaan. Om ervoor te zorgen dat jouw meubels er op en top uit blijven zien, vind je hieronder alle informatie die je nodig hebt. Van de eigenschappen van alle materialen tot de onderhoudsmiddelen, die passen bij ieder meubel.


Pronkt er in jouw woonkamer een prachtige leren bank of staan er leren stoelen bij de eetkamertafel? Dan vertelt Bouman & Potter je op de volgende pagina graag meer over het materiaal leer. Je ziet er welke soorten leer er worden gebruikt voor het bekleden van meubels en hoe het materiaal verandert door de tijd heen. En natuurlijk laten we je ook zien welke onderhoudsmiddelen je het best kunt gebruiken voor de meubels, die jij hebt gekozen.

Heb jij gekozen voor meubels van massief hout? Dan is het belangrijk om alles te weten over het materiaal. Hout is een natuurproduct, dat reageert op zijn omgeving. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven ieder houten meubel een eigen look. Wil je een meubel van hout in optimale conditie houden? Lees dan op de volgende pagina alles over de verschillende houtsoorten en het onderhoudsadvies van Bouman & Potter.

Is er een glas wijn omgevallen? Zijn de kids aan de slag gegaan met verf of stiften? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom heeft Bouman & Potter voor jou de meest voorkomende vlekken én handige oplossingen in een tabel verzameld. Deze middeltjes zijn bedoeld voor het reinigen van meubels met een bekleding in stof.

Maken zitmeubels met een stoffen bekleding jouw interieur compleet? Bouman & Potter vertelt je op de volgende pagina alles over verschillende stofsoorten en hun onderhoud. Zo kun je kiezen tussen natuurlijke stoffen als katoen of linnen of een makkelijker te onderhouden synthetische stof. Klik snel verder voor onze tips.

Zitmeubelen

Slaaptips

Natuursteen

Meubelstoffen

Matrassen

Linnenkasten

Leer

Houtfineer

Glas & Wielen

Algemeen Onderhoud