Quiet Glamour

Door de vele veranderingen die elkaar in de afgelopen jaren in rap tempo opvolgden, zijn we massaal toe aan rust. Veel mensen verlangen terug naar de tijd voor al deze veranderingen. Hierdoor ontstaat een hang naar het verleden en een trend naar nostalgie. Je omringen met producten, materialen en vormen die bekend zijn en een vertrouwd gevoel geven. Quiet Glamour speelt in op onze massale behoefte aan nostalgie en vertrouwen.

ELEGANTE CLASSICS
Quiet Glamour grijpt terug naar de luxe uitstraling van de jaren ’20 en de midcentury van de vorige eeuw. Een modernistische look met veel klassieke invloeden. Oude iconen herleven hun hoogtijdagen in een eigentijdse vormgeving. Denk hierbij aan de rookstoel, het dressoir of het bureau. Quiet Glamour is een trend van contrasten. Enerzijds zijn de producten eenvoudig maar anderzijds stralen ze ook luxe uit. Het is een herkenbaar interieur in een fris jasje met een nieuwe vormgeving.


Kleurenpalet

Een statement van de Quiet Glamour trend zijn de krachtige kleuren die gebruikt worden. Denk aan klassieke kleuren als blauw, rood en groen. De diepe tinten van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw worden opgefrist door lichte kleuren. Door de toevoeging van roze en fris mintgroen worden deze traditionele kleuren opgefrist en nieuw leven in geblazen. De toevoeging van goudtinten maakt de elegante look van deze woontrend compleet. Quiet Glamour zorgt voor een diep kleurenpalet dat luxe uitstraalt in een nieuwe, frisse vorm.


Materialen en vormen

Als we kijken naar het materiaalgebruik dan is deze woontrend daar heel duidelijk in: de gebruikte materialen zijn luxe en van goede kwaliteit. Strakke en sobere vormen die wel elegantie uitstralen. Mix modern met klassieke invloeden. Kies voor marmer in diverse kleuren of ga voor geglazuurd keramiek. Geslepen glas en luxe walnoothout worden ook veel verwerkt in de meubels die passen bij Quiet Glamour. Met stoffen als fluweel, zijde, leer of (imitatie) bont geef je jouw interieur de exclusieve uitstraling die het verdient. Er wordt gebruik gemaakt van ruitdessins die vaak diagonaal geplaatst worden. Hierdoor krijgt een klassiek dessin toch een nieuwe twist. Goud en koper geven de finishing touch aan je trendy nostalgische interieur.Quiet Glamour 1
Quiet Glamour 2
Quiet Glamour 3

Stylingstips!

Tip 1

Combineer kleuren als smaragdgroen, kobaltblauw en dieprood met frisse tinten als mintgroen voor een elegante maar eigentijdse look.

Tip 2

Materialen als fluweel, zijde of marmer geven je interieur een luxe en elegante uitstraling.

Tip 3

3. Met decoratie in geglazuurd keramiek, luxe hout of geslepen glas voer je deze prachtige woontrend perfect door in jouw interieur.Woontrends 2023
Ontdek ze allemaal

  • Sustainable Hedonism
    De voorjaarstrend van 2023

  • Existential Power
    Breng de natuur in huis!

  • Layered Spaces
    De kleurvolle woontrend van 2023


dagje uit Poortvliet
contact Poortvliet
woonboulevard poortvliet

Laat je inspireren in onze showroom