Gelderland

Gelderland Woonboulevard Poortvliet

Kies voor een meubelmerk wat al jarenlang met zijn tijd meegaat door te kiezen voor Gelderland meubels. Gelderland is een bedrijf wat luxe designmeubel aanbiedt en wat al bestaat sinds 1936. Het designmerk heeft designmeubels die altijd met hun tijd meegaan, of zelfs hun tijd voor zijn. De kenmerkende stijl is herkenbaar door zijn moderne vormgeving en hoekige elementen. Gelderland wil het allerbeste uit het meubel halen - er is luxe zitcomfort, er is rekening gehouden met duurzaamheid en de afwerking is bijzonder chique. Zit eens op een stijlvolle Gelderland bank en geniet van Nederlandse luxe. Bekijk alle Gelderland meubels op de website van Woonboulevard Poortvliet.

Populair: Gelderland banken | Gelderland fauteuils

18 producten

Filteren
Van laag naar hoog sorteren
  • De grootste van de Benelux
  • Klanten geven ons een 9+
  • Laagste prijsgarantie
  • 5 jaar garantie
  • De grootste van de Benelux
  • Klanten geven ons een 9+
  • Laagste prijsgarantie
  • 5 jaar garantie
per pagina

Het genot van een Gelderland bank

Het luxe designmeubel was een meubel wat vaak met de rug aan werd gekeken. Dat beeld is echter aan het veranderen. Mensen hebben meer sympathie voor ambacht en juist dat toont in de meubels van Gelderland. Waar een simpele stoel met moderne vormgeving en luxe afwerking vaak niet werd bekeken, maakt Gelderland het meubel juist bijzonder aantrekkelijk. De afwerking van een Gelderland meubel is niet te vergelijken met de afwerking van andere meubels. Een Gelderland bank is helemaal aantrekkelijk door zijn vormgeving. De bank is strak, eenvoudig, maar ook bijzonder luxe. Een Gelderland bank heeft vaak nette kleuren als blauw, grijs, zwart en wit, maar er zijn enkele uitzonderingen in het rood en groen. Als voorbeeld voor beide is er de Gelderland Bank 4800 die verkrijgbaar is in een strakke zwarte kleur, maar de hoekbank van dezelfde serie is verkrijgbaar in het rood. Kies dan ook voor een luxe, strak en chique eyecatcher door te kiezen voor de designbank van Gelderland.

Het rijke verleden van Gelderland meubel

Gelderland heeft nu hele populaire en luxe designmeubelen, maar het was niet altijd zo. Het bedrijf heeft een lang traject af moeten gaan, vanaf het begin in 1936 tot nu. In 1936 kreeg Koene Oberman 200 Gulden van zijn Friese vader, die houthandelaar was, om voor zichzelf te beginnen. Dat deed hij en hij startte de seriematige productie van meubilair in Culemborg. Dat was de officiële geboorte van Meubelindustrie Gelderland. Vanaf de Locomotiefloods bouwde Oberman Gelderland meubel land uit tot een belangrijke speler op de Nederlandse meubelmarkt. Na de oorlog zocht hij ook succes in het buitenland, met succes – buitenlandse fabrikanten namen Gelderland meubel modellen in productie. Er werden topdesigners aangetrokken als de Deen Ib Kofod Larssen en Rob Parry. In 1969 maakte Jan des Bouvrie zijn debuut als meubelontwerper bij Gelderland met de kubusbank. In zijn voetsporen volgden de familie Vos (waaronder Henk Vos), Scholten & Baijings, Remi Meijers, Lx Pot en Studio TrulyTruly. Al die geschiedenis heeft Gelderland meubel tot één van de grootste designmeubelontwerpers van Nederland gemaakt. Als jij op een Gelderland bank zit, zit je dus op een stukje nieuwerwets Nederlands meubelerfgoed. Daarmee is het niet alleen bijzonder modern en luxe, maar ook nog eens rijk van geschiedenis en stijlvol. Kies jouw favoriete designer van Gelderland en kies jouw favoriete meubel uit de Gelderland collectie bij Woonboulevard Poortvliet.

Gelderland design meubelen, banken en fauteuils

Een Gelderland meubel is van nature een luxe designmeubel met bijzonder veel souplesse en afwerkingen. Een groot voordeel van een Gelderland meubel is dat je er altijd bij Gelderland mee terechtkomt voor bijvoorbeeld het herstofferen van jouw meubel. Gelderland heeft een royaal aanbod aan materialen, van de zachtste stoffen tot de meest luxe leersoorten en in vele kleurtinten. Bij sommige Gelderland meubels kun je zelfs de stof van de hoes afritsen zodat je ze kan reinigen of verwisselen. Zo zit jij op een Gelderland meubel met jou zelfgekozen materiaal altijd bijzonder comfortabel. Kies voor een Gelderland bank met een luxe en zachte stof waarop je heerlijk tot rust komt. Vind dan een hoekbank of een normale Gelderland bank en geniet nog jaren van het meest luxe designmeubel van Nederland. Ook de Gelderland fauteuil en de Gelderland eetkamerstoel zijn bijzondere luxe. Je kunt daarmee als geen ander uitrusten aan de eettafel of in de woonkamer. Ontdek ze zelf in de XXL-showroom van Woonboulevard Poortvliet of bekijk de collectie hierboven op de website.

Gelderland meubels bij Woonboulevard Poortvliet

 • Ontdek de design meubelen van Gelderland

 • Laagste prijsgarantie

 • Vijf jaar garantie

 • Maatwerk mogelijk