BEHIND THE SCENES | ZO WORDT JOUW BKS MEUBEL GEMAAKT

Vorige week zijn er vier Interieuradviseurs twee dagen naar Staphorst geweest voor een bezoek aan één van onze fabrikanten. En wat voor één. Ze zijn naar BKS Meubelen geweest! Benieuwd wat ze allemaal gedaan en geleerd hebben? Mieke vertelt je alles over deze leuke en leerzame dagen.

BEHIND THE SCENES | BKS MEUBELEN

Maandag zijn we richting Zwolle gereden waar we met hapjes en drankjes ontvangen werden door de sales manager van BKS Meubelen. Tijdens een heerlijk diner hebben we op een gezellige manier kunnen kennismaken. Daarna was het op tijd naar bed gaan om de volgende dag weer fris aan de slag te gaan.

Dinsdagochtend werden we welkom geheten bij BKS Meubelen. We konden niet wachten om een ronde door de showroom te maken en de nieuwe collectie te bekijken. Ik heb meteen een hele leuke sneak preview voor jullie! Vanaf oktober is er een nieuwe schitterende serie op de afdeling Weyts Interieur te bewonderen! Zie de foto’s hieronder. Wat mij opvalt zijn de mooie verfijnde lijnen en de unieke handgrepen. Met een mooie haard van Faber in het tv meubel kom ik komende winter mijn woonkamer niet meer uit!

Primeur! Vanaf oktober te vinden op Weyts Interieur

BEHIND THE SCENES | DE MEUBELFABRIEK

Na een uitleg over het ontstaan van BKS Meubelen zijn we daadwerkelijk de fabriek in geweest. In de fabriek liggen stapels met Europees eiken die verwerkt worden tot mooie producten. Er staan verschillende grote CNC machines die het hout in de juiste maten snijden en frezen. Zo ontstaan er losse onderdelen van bijvoorbeeld een kast of tafel. Als alle onderdelen op maat zijn, wordt het door een vakman in elkaar gezet.

Doordat de meubels van A tot Z zelf gemaakt worden kan er veel op maat gemaakt worden. Zo kan de indeling van een kast compleet worden aangepast naar je eigen wensen. Wil je een klep, een lade of een deur? Het kan allemaal!

BEHIND THE SCENES | HOUTKLEUR EN HOUTBEWERKING

Zodra het meubel in elkaar staat, kan er gekleurd gaan worden. Dit wordt op diverse manieren
gedaan. Zo heeft BKS een unieke manier van roken. Door het hout te roken met ammoniak damp
ontstaat er een vergrijsde kleur. Dit komt door de looizuren die in het hout zitten. Het mooie van
deze bewerking is het levendige effect. De ene plank reageert heftiger dan de ander waardoor het
een uniek meubel krijgt.

In de fabriek hebben wij ook een workshop houtbewerking gehad. Om de meubels een stoerder
effect te geven kan er gekozen worden voor een geschraapte afwerking. Dit gebeurd geheel met
de hand om de natuurlijke uitstraling te behouden. Na de uitleg zijn wij daar zelf mee aan de
slag gegaan. Ik moet eerlijk bekennen, daar heb je echt wel spierballen voor nodig!

Ik vond het een erg interessant en leerzaam bezoek. Mijn BKS favoriet? Haardwandmeubel Starr en bergkast Lugano. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze showroom. Ik kan niet wachten om je er alles van te laten zien!