Wat voor slaper ben jij?

Je kent het vast wel. Het is ochtend en je komt een bekende tegen. De eerste vraag is ‘En, lekker geslapen vannacht?’. Uit gewoonte geef je meestal het antwoord ‘Prima, en jij?’. Maar de kans is groot dat je helemaal niet zo goed hebt geslapen. Eén op de drie Nederlanders geeft aan ’s ochtends niet uitgerust wakker te worden. Slapeloosheid, snurken en niet heel de nacht doorslapen zijn veel voorkomende problemen. Zelf slaap ik probleemloos de hele nacht door. Ik leg mijn hoofd op mijn kussen en vertrek naar dromenland!

Heb jij problemen met in slaap komen of doorslapen? Of klaagt je partner er regelmatig over dat je de hele nacht snurkt? Dit kan te maken hebben met je lighouding. Ik zet de verschillende houdingen voor je op een rijtje mét de kussens, die jou de juiste ondersteuning geven. Het kiezen van een passend hoofdkussen kan eventuele slaapproblemen zeker verlichten.

1 » Buikslaper - dit hoofdkussen past bij jou

Helaas, deze houding is het slechtst voor je lichaam. Je lichaam ligt in een onnatuurlijke houding en hierdoor ontstaat spanning op je spieren. Zo ervaar je minder slaapcomfort, slaap je niet fijn en wordt je zeker niet uitgerust wakker. Heb je al last van nek- of rugpijn? Slaap dan absoluut niet op je buik.

Slaaptip: hoofdkussen Grenat of hoofdkussen Start.

2 » Foetushouding - ontdek jouw hoofdkussen

De foetushouding is voor vrijwel iedereen een comfortabele houding. Hoewel slapen in deze houding comfortabel voelt, is dat het niet voor je lichaam. De foetushouding is slecht voor je ademhaling, zorgt voor extra rimpels en leidt op termijn tot nek- en rugklachten.

Slaaptip: hoofdkussen Nightflower of hoofdkussen Geltex Inside

3 » Zijslaper - het hoofdkussen voor jouw slaaphouding

Goed bezig, je hebt een lighouding gekozen, die gezond slapen bevordert. Het nadeel van op je zij slapen? Doordat je altijd met één wang op je kussen ligt, is de kans op rimpels groter. Let op: als je op je rechterzij slaapt, dan is de kans op maagzuur groter.

Slaaptip: hoofdkussen Prestige of hoofdkussen Symphony

4 » Rugslaper - hoofdkussens voor de beste nachtrust

Gefeliciteerd, jij wint de jackpot met je keuze! Op je rug slapen is de beste houding voor je lichaam. De bloedsomloop richting je hersenen wordt niet verstoord en je nek en rug worden ondersteund. Wel jammer: als je een snurker bent, verergert dit je probleem. Jij kunt juist beter op je zij slapen.

Slaaptip: hoofdkussen Cristal of hoofdkussen Emerald

Als zijslaper heb ik zelf gekozen voor kussen Nightflower, een lekker zacht en soepel kussen van natuurlatex. Wil jij graag advies voor het selecteren van het juiste hoofdkussen? Mijn collega’s en ik heten je van harte welkom op de slaapafdeling voor een persoonlijk slaapadvies!