Heb je afgelopen woensdag ook gekeken naar vtwonen verbouwen of verhuizen? De woonsituatie in het programma vind ik heel herkenbaar. Ik heb zelf ook twee kinderen en werk regelmatig vanuit huis. Ik vind het dan ook belangrijk dat mijn huis gezellig, maar zeker ook slim is ingericht. Zodat er ruimte is voor gezelligheid, werken en spelen. Naar aanleiding van de laatste vtwonen verbouwen of verhuizen aflevering deel ik graag 3 slimme woontips met jullie.

VTWONEN | TIP 1

Het moment waarop wij besloten ons huis te verkopen, hebben we eerst nog een aantal klusjes gedaan. Je kent het wel, nog een plintje hier en een likje verf daar. Toen we daarmee klaar waren, zagen we ineens weer hoe mooi ons huis was en welke mogelijkheden het huis had. Mijn advies is dan ook om je huis meteen goed af te werken, zodat je er zelf echt van kunt genieten.

Zorg er voor dat de vloer netjes is en de plinten allemaal goed tegen de muur zitten. Werk kleine oneffenheden in de muren bij en verf de muur in een mooie kleur. Hang passende raambekleding op en verf de radiator of maak er een mooie ombouw voor. Als de basis goed is, kun je aan de hand van jouw woonsituatie en woonstijl de ruimte verder inrichten.

VTWONEN | TIP 2

Kinderkamers zijn vaak relatief kleine ruimtes waar veel in gebeurt. Kinderen hebben de ruimte nodig om te spelen, leren en slapen. Een slimme oplossing is dan om gebruik te maken van een hoogslaper. Op deze manier kun je de ruimte onder het bed efficiënt gebruiken. In de uitzending van vtwonen is onder het bed dit bureau van Kidsdepot geplaatst. Daarnaast is er ook ruimte om onder het bed te spelen of juist om speelgoed op te bergen in stoere opbergbakken. Hoogslapers zijn niet alleen handig in kinderkamers. Ook voor de studentenkamer of een appartement kan een hoogslaper een slimme woonoplossing zijn. Hoogslaper Alta is extra hoog en je hebt de optie om onder het bed een groot bureau te plaatsen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je woonruimte.

VTWONEN | TIP 3

De ruimte onder de trap wordt vaak niet gebruikt. In aflevering 2 van vtwonen verbouwen of verhuizen is te zien dat de trap in de kinderkamer bestaat uit gestapelde kubussen. Hierdoor creëer je bergruimte onder de trap voor boeken of leuke woonaccessoires, zoals deze fotolijstjes. De trap in de kinderkamer was op maat gemaakt, maar je kunt zelf de ruimte onder je trap ook op andere manieren gebruiken. Ik heb thuis onder de trap een hoekje ingericht met leuke kussens, een vrolijk vloerkleed en toffe muurstickers. Een ander idee is om de ruimte onder de trap te gebruiken voor het creëren van een werkplek in de woonkamer zonder dat deze te veel opvalt.

Kan jouw huis ook wel een make-over gebruiken? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op een wooncheque t.w.v. € 150,-. Ben je benieuwd naar de producten die gebruikt zijn in aflevering 2 van vtwonen verbouwen of verhuizen? Bekijk en shop ze hier!