Verlichtingstrends

Het najaar staat weer voor de deur en dat betekent dat het eerder donker wordt. Tijd om de lichtjes weer aan te steken en een warm en gezellig interieur te creëren. Lampen zijn echte sfeermakers in je interieur en zeker in het najaar zorgen ze niet alleen voor warm licht, ze zien er tegenwoordig ook nog eens prachtig uit. Maar het kiezen van de juiste lamp voor je interieur kan best lastig zijn, het aanbod is enorm! Daarom schijnen wij een lichtje op de lampentrends van het najaar van 2020!

In de herfst en de winter zijn lampen extra belangrijk. Je wilt in deze periode niet in het donker zitten. Een goede lamp maakt de ruimte niet alleen gezellig maar zorgt er ook voor dat je genoeg licht hebt om bijvoorbeeld een boek te lezen of gewoon gezellig te kletsen. Met de laatste trends op het gebied van verlichting maak jij jouw interieur helemaal hip!

Stoer zwart & chic goud

Zwart is al een lange tijd populair als het gaat om verlichting. Van stoere zwart matte hanglampen tot een elegante staande lamp. Met een zwarte lamp in je interieur creëer je in één keer zowel balans als een trendy uitstraling. Je verlichting helemaal volgens de laatste trends kiezen? Combineer dan eens zwart met goud. Gouden accenten geven niet alleen een luxe uitstraling aan je interieur maar zorgen ook voor een zekere warmte en een knusse uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van een zwarte lamp met een gouden binnenkant. Op die manier voeg je op een subtiele manier goud toe aan je interieur én geef je je interieur een warme en trendy uitstraling.

Klassiek Glas

Een kleine ruimte sfeervol verlichten? Dan kies je voor een glazen lamp. Wanneer je een kleine ruimte optimaal wilt verlichten is het verstandig om voor glazen lampen te kiezen. Omdat je door het glas heen kunt kijken, lijkt de lamp minder ruimte in te nemen. Door verschillende varianten en groottes met elkaar te combineren creëer je een speelse uitstraling.

verlichtingtrends

Maak een groot statement

Groot, groter, grootst. Grote lampen zijn helemaal hip dit najaar. Hoe groter hoe beter. Kies bijvoorbeeld voor twee grote lampen boven je eettafel. Die voorzien je niet alleen van genoeg licht tijdens avondenlang tafelen maar zijn ook nog eens de eyecatchers van je interieur! Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een opengewerkte lamp. Op die manier heb je toch een grote lamp in je interieur maar door de opengewerkte kap is deze minder aanwezig, ideaal als je een kleine eethoek hebt!

Wabi Sabi

Wabi Sabi vind je ook in het najaar van 2020 weer terug in veel interieurs. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie waarbij het draait om de schoonheid imperfecties en onvolmaaktheid. De Wabi Sabi trend staat bol van asymmetrische patronen en minimalistische designs. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige lampen of lampen met een ruwe afwerking.

Tip: Je woonkamer wordt op een fijne manier verlicht wanneer je lampen op verschillende hoogten plaatst. Zo beperk je schaduwen, creëer je een ruimtelijk effect en maak je jouw interieur sfeervol. Kies daarom voor een mix van hanglampen, vloerlampen en tafellampen.