Slapen in Luxe

Herken jij dat gevoel? Je komt je hotelkamer binnen en wilt er nooit meer weg. Ik zou willen dat deze luxe ook in mijn slaapkamer te vinden is. Want ik kom helemaal tot rust in een slaapkamer, die aanvoelt als een warme deken over je heen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Ik geef je in deze blog vijf tips om je complete slaapkamer om te toveren tot een oase van rust.

1 | Kies Een Luxe Bed

Het belangrijkste meubel in je slaapkamer is natuurlijk het bed. Bij het creëren van sfeer mag een luxe bed dus zeker niet ontbreken. Kies voor een boxspring met een goed matras, dat past bij jouw slaapwensen. Een te hard of zacht matras zorgt voor een verkeerde slaaphouding, waardoor je niet goed uitrust. Let bij het kiezen van een boxspring op het hoofdbord; capiton zorgt voor een luxe touch.

2 | Voeg Warme Kleuren Toe

Het gebruik van warme kleuren geeft je complete slaapkamer een gezellige sfeer. Met kleuren als donkerblauw, antraciet en chocoladebruin creëer je een rijke uitstraling. Gedempte kleurtinten laten je slaapkamer groter lijken en zorgen voor een rustige uitstraling. Wissel ook eens af met accessoires in de slaapkamer, een ander vloerkleed, dekbedovertrek of schilderij doet wonderen voor de sfeer in de ruimte.

3 | Maak Je Bed Op

Voor een hotelsfeer in je slaapkamer is het essentieel om je bed mooi op te maken. Doe dat iedere ochtend, dan ga je met een opgeruimd gevoel de deur uit. Het kiezen van een dekbedovertrek is zeker van belang voor een goede nachtrust. Kwaliteit, kleur en dessin spelen allemaal een rol bij het keuzeproces. Je maakt een luxe bed compleet met een bijpassend hoeslaken, een zachte sprei en een selectie sierkussens.

4 | Laat Het Licht Binnen

De juiste raamdecoratie is heel persoonlijk. De meeste mensen kiezen voor verduisterende gordijnen voor een rustige slaapomgeving. Maar misschien vind jij het wel fijn om met natuurlijk licht wakker te worden. Hou daar rekening mee als je raamdecoratie voor de slaapkamer uitzoekt. Wil je gordijnen in de slaapkamer? Die zijn sfeerbepalend. Let op de stof van de gordijnen; fluweel straalt luxe uit en katoen of linnen past binnen een landelijke sfeer.

5 | Creëer Een Walk-In Closet

Een echte musthave voor een luxe slaapkamer is een walk-in closet. Zorg er dan wel voor dat deze netjes opgeruimd is en dat de vloer leeg blijft. Daarnaast is het aan te raden om een scheidingswand aan te brengen tussen de kast en het slaapgedeelte, zo creëer je een rustig geheel. Heb je geen ruimte voor een walk-in closet? Dan zijn er ook luxe kledingkasten te verkrijgen, die eenzelfde gevoel van verwennen uitstralen.

September is de perfecte maand om de complete slaapkamer aan te pakken. Dan ben je klaar voor de herfst en winter en slaap je iedere nacht heerlijk in je luxe bed.