Een robuuste eettafel

Er zijn momenten in je leven die je nooit meer vergeet. Zoals die keer dat je de eerste kras op je nieuwe auto ontdekte. Of de beschadiging aan je eettafel, die je niet meer ongedaan kon maken. Geen zorgen, ik weet de perfecte oplossing: een robuuste tafel. Dat is een tafel waaraan geleefd mag worden én die tegen een stootje kan. De plaats waar je ’s avonds met vrienden een wijntje kunt drinken en overdag met de kinderen aan kunt knutselen zonder je zorgen te maken. !

Robuuste tafels zijn er in allerlei soorten en maten; vaak hebben ze een grof houten blad en een metalen basis. Dit combineert prachtig met een industrieel interieur, maar past ook binnen een landelijke of moderne woonstijl. Ik geef je in deze blog 5 tips voor het stylen van je eethoek met een robuuste tafel.

1 | Leren Eetkamerstoelen

Een robuuste tafel met metalen poot is goed te combineren met stoere leren stoelen met een metalen frame. Tafel Dugenta en stoel Imperia vormen een perfecte match – de stoere tafel gaat goed samen met het natuurlijke karakter van de leersoort Buffalo, waar de stoel mee is bekleed. Met deze set meubels geef je een industriële en moderne sfeer aan je eethoek.

2 | Een Vloerkleed Voor Contrast

De kans is groot dat je er nog nooit over hebt nagedacht, maar een vloerkleed geeft net dat beetje extra contrast en sfeer aan de eethoek. De stoere eigenschappen van een robuuste tafel vullen het zachte en comfortabele karakter van een vloerkleed goed aan. Met een kelim vloerkleed in de eethoek ontstaat een gezellige sfeer, die goed aansluit bij een landelijk interieur.

3 | Robuuste Tafel – Robuuste Kasten

Een goede basis voor het interieur van de woonkamer is een robuuste tafel met bijpassende robuuste kasten . Misschien denk je dat het geheel te grof of industrieel wordt, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Kies voor een tafel en kasten van hetzelfde hout of uit dezelfde serie. Zo geef je de eethoek een rustige en moderne uitstraling met een stoere twist.

4 | Geef Kleur Aan Je Tafel

Geef je eethoek kleur door te spelen met stoelen in diverse kleurtinten rond de tafel. Je kunt daarbij kiezen voor opvallende kleuren, die je terug laat komen in accessoires, zoals sierkussens of wanddecoratie . Ook met neutrale tinten zoals wit, grijs, taupe, antraciet en zwart kun je een speels effect creëren. Dit past vooral mooi in een landelijke sfeer.

5 | Industriële Hanglampen

Boven de eethoek hoort goede verlichting en industriële hanglampen sluiten perfect aan bij de stijl van een robuuste tafel. Grote metalen lampen of lampen met betonlook geven een stoer effect, dat goed past bij een interieur in industriële of landelijke sfeer. Hou je meer van een moderne look? Dan kies je voor een metalen hanglamp met een sierlijk karakter.

Heb jij al een robuuste tafel op het oog? Of staat er al één in huis? Dan ben ik erg benieuwd voor welke styling jij hebt gekozen. Laat je huis zien door een foto te delen op Facebook of te taggen op Instagram (@woonboulevardpoortvliet).