Blog - Je huis zomerklaar maken

Bloemen staan in bloei en de zon schijnt voor het grootste gedeelte van de dag. Hier krijg je energie van, toch? Gebruik die energie dan! Met deze handige tips is jouw huis in een handomdraai klaar voor de zomer!

Ontspullen maar!

Je herkent het vast, die ene rommelhoek of -la in huis. Maar zeg nou eens eerlijk, heb je al die spullen nou écht nodig? Ontspullen maar daarom! Gooi alle onnodige spullen weg, of nog beter: doneer het! Het zorgt voor meer rust in zowel je huis als hoofd. Twijfel je nou echt of je iets wilt weggooien of niet? Dan hebben wij een ideale tip! Stop alles waarover je twijfelt in een doos, heb je het binnen 2 maanden niet gemist of gebruikt? Weg ermee!

Blog - je huis zomer klaar makenBlog - je huis zomer klaar maken

Voorjaarsschoonmaak

Een frisse start van de zomer zorgt voor rust in het hoofd. Haal alle poetsspullen uit de kast en geef je huis in de lente een grote beurt. Neem alles onder handen wat je normaal over zou slaan, van je keukenkastjes tot voorraadkast. Was ook de ramen, zo kun je optimaal genieten van het heerlijke zomerweer!

Accessoire switch

Waarschijnlijk heb je in de winter een heleboel gezellige accessoires in huis gehaald. Winterse kussens, plaids, kaarsen, noem het maar op. Maar het is tijd dat deze accessoires plaats maken voor verfrissende zomer accessoires. Hup, naar zolder met die winterspullen! Vervang de winterse sierkussens op de bank voor sierkussens met lichte kleuren en zachte structuren. Of denk aan een nieuw kleurrijk kunstwerk boven de bank en een licht vloerkleed.

Verander de indeling

Het klinkt misschien simpel, maar de indeling veranderen van je huis doet wonderen! Doordat je gewend raakt aan een bepaalde indeling kan het nogal saai worden. Tip: teken je woning en meubels op schaal en knip ze uit. Ga schuiven met deze knipsels voordat je jezelf daadwerkelijk in het zweet werkt! Een frisse lik verf kan ook al genoeg zijn om een muur of meubelstuk nieuw leven in te blazen!

Bonus tip

Het allerleukste is natuurlijk nieuwe meubels en accessoires uitkiezen! Kom langs bij een van onze filialen en bekijk de zomercollectie. Zo ben je direct op de hoogte van de nieuwste trends. Veel van onze artikelen zijn snel leverbaar, hierdoor kun je meteen aan de slag!

Vind je het nou lastig om je huis zomerproof te maken? Bij Woonboulevard Poortvliet geven wij jou een gratis en vrijblijvend interieuradvies. Dit advies wordt volledig afgestemd op jouw smaak en voorkeuren! Aan de hand van een 3D tekening wordt jouw woondroom werkelijkheid! Klik hier en meld je aan. We nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen!