<p>

 

HOOIKOORTS & JE HUIS

Van de zomer word ik blij, van hooikoorts iets minder. En aangezien ze bij elkaar horen, is het ieder jaar weer een zoektocht naar nieuwe tips om zo min mogelijk last te hebben van hooikoorts. Hoor jij ook bij de gelukkigen, die gaat huilen van bloeiende bloesems, vrolijke groene grassprietjes of de pluisjes van populieren? Lees dan snel verder.

HOOIKOORTSTIP 1 | ZET VEEL PLANTEN IN JE HUIS

Er is één ding waar je al snel achter komt met hooikoorts: bloemen in huis is geen goed idee. Soms vergeet ik dat even bij het zien van een prachtig boeket of vrolijk bloeiende plant, maar ik merk nog voordat ik bij de kassa ben dat ik ze beter in de winkel kan laten staan. Mijn tip: kies voor groen in huis. Zo heb ik een paar mini cactussen op de vensterbank, een leuke vetplant op de kast en wat eucalyptustakken in een glazen vaas op de eettafel. Pluspunt: groene planten zorgen voor extra zuurstof in je huis.

<p>

 

HOOIKOORTSTIP 2 | CHILLEN OP JE LIGSTOEL IN DE TUIN

Buiten zitten is erg aanlokkelijk, zeker als de zon volop schijnt. Check van tevoren de pollenkalender online, zo weet je of het ‘veilig’ is om de tuin of het park in te gaan. Let ook op wanneer je gaat sporten. Vroeg in de ochtend of vlak na een regenbui zijn de beste momenten. Ready to relax? Zet je ligstoel op het terras, tafeltje met cocktail ernaast, zonnebril op en jij kunt heerlijk ontspannen.

< /p>

HOOIKOORTSTIP 3 | MAAK JE HUIS HOOIKOORTSVRIJ

Maak je interieur hooikoorts proof om binnen geen last te hebben van je allergie. Op de vloer leg je laminaat in plaats van tapijt en stoffen gordijnen kun je beter vermijden. Bij het inrichten van de slaapkamer is dit zeker belangrijk, anders kun je ook ’s nachts behoorlijk last hebben. Zet de ramen niet te vaak open en was je dekbedovertrek en kleding vaker dan gebruikelijk. Natuurlijk niet vergeten om je medicijnen in te nemen. Dan ben je good to go!

Hooikoorts kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om de symptomen te verminderen. Heb jij nog goede tips? Dan hoor ik ze graag!

</p</p