ronde eettafel

Eettafels zijn er in allerlei vormen en maten. De meest gekozen eettafel is de klassieke rechthoekige variant. Misschien wil jij jouw eethoek eindelijk eens opfrissen. Een nieuwe tafel, frisse stoelen, echt weer even een gezellige plek creëren om lang te kunnen tafelen. Heb je al eens aan een ronde eettafel gedacht? Die heeft namelijk vele voordelen. Vandaag vertellen we waarom jij zou moeten kiezen voor een ronde eettafel in jouw nieuwe eethoek. Want een ronde eetkamertafel brengt niet alleen sfeer in je interieur, de tafel heeft nog veel meer voordelen!

Eyecatcher in je woonkamer

Van je eethoek maak je gemakkelijk een blikvanger in je interieur wanneer je kiest voor een ronde eettafel. De ronde vorm breekt de ruimte direct en zorgt voor een sfeervolle eethoek. Vaak wordt een ronde eettafel als ouderwets gezien maar dat is vandaag de dag zeker niet meer het geval. Combineer de ronde eettafel met een paar moderne stoelen en je hebt een hippe en trendy eethoek!

Warme tafelgesprekken

Een ander voordeel van een ronde tafel is dat alle tafelgasten elkaar aan kunnen kijken. Gesprekken voelen knusser en gezelliger aan. Je hebt écht met iedereen evenveel interactie. Dat nodigt uit voor fijne gesprekken tijdens een lange avond tafelen. Dat wordt heel veel etentjes organiseren voor vrienden en familie.

Ruimte besparen

Kies je voor een ronde eettafel dan kies je voor een slimme manier van ruimte besparen. Ook in kleinere ruimtes is een ronde eettafel erg handig. De ronde vorm zorgt er namelijk voor dat je ruimte bespaart terwijl je genoeg zitplaatsen creëert voor je tafelgasten. Daarnaast breekt het de ruimte, die vaak toch vooral bestaat uit rechte lijnen. Zo vang je twee vliegen in één klap!

ronde eettafel

Organische vormen

Een ronde eetkamertafel zorgt voor organische en natuurlijke vormen in je interieur. Het interieur vandaag de dag bestaat veelal uit rechte lijnen en een strakke vormgeving. Een ronde tafel kan de ruimte net even een andere twist geven. Door zijn natuurlijke vorm geeft het een touch van warmte en sfeer in je interieur. Uren natafelen werd nog nooit zo leuk!

Verschillende afmetingen

Een eettafel in een ronde vorm is te vinden in verschillende afmetingen. Zo zijn er ronde tafels met een kleine afmeting voor compactere interieurs maar je vindt ook ronde tafels met een grotere diameter, die perfect passen in grote, open ruimtes. Wil je weten welke eetkamertafel perfect zou passen in jouw interieur? Vraag onze interieurexperts dan eens om advies of boek een interieuradvies-sessie. Dan tekenen onze woonexperts het helemaal voor je uit zodat jij ziet hoe jouw nieuwe eethoek eruit komt te zien.