5 TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN BED

In de showroom krijg ik regelmatig de vraag waar men nu eigenlijk op moet letten als je een nieuw bed wilt uitzoeken. Omdat dit een veel gestelde vraag is, leek het mij wel een goed idee om dit een keer in een blog toe te lichten. Ik geef je graag een aantal tips.

TIP 1 | Lig je lekker?

Hoe slaap je nu? Lig je lekker? Heb je ergens last van? Dat zijn vragen waar ik als verkoopadviseur altijd naar vraag. Het namelijk enorm belangrijk om een matras, kussen en dekbed te kiezen die het beste past bij jouw lichaam. Transpireer je veel? Kies dan een extra ventilerend matras of een ander dekbed. Heb je last van je nek? Dan kijken we naar een juiste combinatie van matras en hoofdkussen, die past bij jouw slaaphouding.

TIP 2 | Box of ledikant

Ga je voor een boxspring of een ledikant? Het kan zijn dat je daar zelf al een voorkeur in hebt. Het verschil zit hem vooral in de basis van het bed. Een boxspring is letterlijk vertaald een ‘bak met veren’, oftewel een onderstel met springveren met daarbovenop een matras en eventueel een topper. Een ledikant stel je samen met een lattenbodem en een matras.

TIP 3 | Gemak en comfort

Let bij het kopen van een bed ook op gemak en comfort. Een boxspring is makkelijker op te maken vanwege het lichte topdek en heeft een fijne instaphoogte. Een ledikant is daarentegen vaak makkelijker schoon te maken. Verder kun je zowel bij een boxspring als bij een ledikant een verstelbaar of niet-verstelbaar model kiezen.

TIP 4 | Investeer in je nachtrust

Wat wil jij investeren in je nachtrust? Ik zal niet ontkennen dat de aanschaf van een nieuw bed voor velen een grote uitgave is. Maar vergeet niet dat je bed dé plek is, waar jij tot rust komt. Dit is het meubel dat je het meest gebruikt. Een bed dat goed past jou en je lichaam, voorkomt klachten en helpt bij een goede nachtrust. Bij SlaapwereldXXL hebben we in elke prijsklasse een ruime keuze in bedden.

TIP 5 | Vraag het de slaapexpert

Je koopt niet elke week zomaar een bed, dus laat je goed adviseren. Vooral op het gebied van slaaphouding, temperatuur, klachten en gemak kunnen wij als slaapadviseurs je goed informeren en helpen bij je keuze voor het juiste bed.
Ik hoop dat ik je weer wat verder heb kunnen helpen met deze blog. Mocht je nog meer blogs over slapen of het inrichten van de slaapkamer willen lezen, klik dan hier.