3 X ZOMERSE COCKTAILS

Het maken van cocktails staat al een hele tijd op mijn to-do lijst. Dit weekend belooft het heerlijk zonnig te worden, dus tijd om de recepten tevoorschijn te halen! De tuinstoelen staan al klaar op het balkon met een lekker zacht kussen erin en een handig tafeltje ertussen. Ik neem je in deze blog mee naar een zonnige middag in het weekend. Je huis is lekker opgeruimd, je hebt boodschappen gedaan en je beste vriendin staat voor de deur. Tijd om te genieten met een zomerse cocktail!

☼ COCKTAIL 1 | MOJITO

De mojito staat voor mij op nummer één. Met zijn verfrissende smaak is dit het perfecte drankje als je ontspannen in de tuin zit, op je balkon of bij een zomers feestje!

Wat heb je nodig? Cocktailglazen, cocktailstamper, roerstaafje, theelepel, maatbeker, evt. een kan.

Ingrediënten: 40 ml witte rum, 2 theelepels suiker, 30 ml limoensap, 3 stengels munt, crushed ice, spuitwater, limoenschijven.

How to: meng het limoensap, de munt en de suiker met elkaar in een breed glas met een inhoud van ongeveer 300 ml. Stamp zachtjes aan met de cocktailstamper, zodat de muntblaadjes licht gekneusd zijn. Voeg de rum toe en roer zacht om de suiker te laten oplossen. Doe er crushed ice over tot aan de rand van het glas en vul aan met spuitwater. Garneer met muntblaadjes en limoenschijven. Drink met een rietje. Geniet!

☼ COCKTAIL 2 | FROZEN ROSÉ

Het recept van de frozen rosé, ook wel frosé genoemd, ziet er lekker makkelijk uit. Daar ben ik fan van! Even de keuken in en dan snel naar buiten.

Wat heb je nodig? Twee ijsblokjesvormen, blender, eetlepel, glazen, evt. een kan.

Ingrediënten: een fles rosé (750 ml), 250 gram aardbeien, 1 grote eetlepel suiker, 60 ml vermout of wodka, 2 eetlepels grenadine siroop.

How to: giet de rosé in de ijsblokjesvormen, plaats de vormen in de diepvries totdat de rosé helemaal bevroren is. Doe dan de aardbeien in de blender met de suiker, roer door en laat een paar minuten rusten. Voeg de alcohol, grenadinesiroop en roséblokjes toe. Blender aan en gaan! Presenteer in een wijnglas met een aardbei op de rand. Tijd voor een relaxmomentje!

☼ COCKTAIL 3 | TEQUILA SUNRISE

Op nummer drie een klassieker: de tequila sunrise. De prachtige kleuren beloven de zomer in een glas. En het helpt natuurlijk dat het zeker niet vervelend is om het glas leeg te drinken!

Wat heb je nodig? Een longdrinkglas, lepel, maatbeker en ijsblokjesvorm.

Ingrediënten: 50 ml tequila, 15 ml grenadine, 125 ml sinaasappelsap, scheutje limoensap, schijfje sinaasappel, ijsblokjes.

How to: neem een longdrinkglas en vul deze met ijsblokjes. Doe daarna de tequila, goed gekoelde sinaasappelsap en een scheutje limoensap in het glas. Goed doorroeren. Daarna giet je de grenadine in het midden van het glas. De grenadine zakt naar beneden, zodat je een prachtig kleureffect krijgt. Garneer de rand van het glas met een sinaasappelschijfje en presenteer met twee rietjes. Proost op de zomer!