50.000 m2  alles onder 1 dak  Laagste prijsgarantie  Klanten geven ons een 9+   Hofleverancier

Tel: 0166-619100 | e-mail: info@wbpoortvliet.nl

Relativeer met leer

Een meubel met een leren bekleding is een echte blikvanger voor je interieur. Daarom wil je een bank, fauteuil of eetkamerstoel goed onderhouden. Dan blijft het materiaal zijn levendige glans en stijlvolle uitstraling behouden en geniet je langer van je interieur.

Voor het bekleden van de meubels in de collectie van Bouman & Potter worden de mooiste huiden gebruikt. Bij natuurlijk gelooid leer blijven dan de natuurlijke kenmerken van het leer zichtbaar, zoals littekens van insectenbeten, pigmentvlekken of groeiplooien. Dit maakt ieder meubel met een bekleding in gelooid leer authentiek. En het maakt ook het onderscheid tussen echt leer en synthetisch leer duidelijk.

Een meubel met bekleding in echt leer heeft strakke lijnen als het bij je thuis wordt afgeleverd. Je zult zien dat bij het gebruiken van een meubel er al snel een nonchalant effect ontstaat, zoals plooivorming. Dit geeft een leren meubel karakter en een uitnodigende uitstraling. Als leer wordt gebruikt, dan rekt het wat op en neemt het de vorm van je lichaam aan. Zitspiegels of plooien zijn dan ook niet te voorkomen. Wel is het zo dat wanneer je kiest voor binnenvering of interieurvering een zitmeubel de minste aanleg tot plooien heeft.

Bouman & Potter geeft voor leren meubels altijd het advies om voor de All in House garantie te kiezen. Dan wordt het leren meubel voordat het bij jou thuis wordt afgeleverd, voorzien van een speciale beschermlaag. Je krijgt ook een bijpassende verzorgingsset geleverd, genoeg om het meubel 7 jaar lang te reinigen en verzorgen. En zie je binnen die 7 jaar vlekken of andere beschadigingen in het materiaal? Dan wordt dat met de All in House garantie zo geregeld.

Let op: leer kan op licht reageren als je het meubel in het daglicht plaatst. Vooral natuurlijk gelooid leer met een open afwerking zal op licht reageren.

GEDEKVERFD LEER = TIJDLOOS, STRAK, ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Wat is gedekverfd leer?
Gedekverfd leer is rundleer, waarbij de porën in de huid grotendeels zijn dichtgemaakt met pigment.

De eigenschappen van gedekverfd leer
Dit materiaal is de minst kwetsbare leersoort. Doordat de poriën grotendeels dicht zijn, is huidvet goed te verwijderen. Gedekverfd leer slijt minder snel bij intensief gebruik, het materiaal verkleurt niet snel.

Het onderhoud van gedekverfd leer
Bouman & Potter raadt aan om gedekverfd leer te reinigen met Leather Cleaner en daarna met een zachte doek met Leather Protector te verzorgen. Met de Cleaner haal je vet van haar en handen van het leer en de beschermer voedt het leer. Je kunt het materiaal dagelijks afnemen met een schone en vochtige doek.

NATUURLIJK GELOOID LEER = KARAKTER, NATUURLIJK, LEVENDIG

Wat is natuurlijk gelooid leer?
Natuurlijk gelooid leer is een materiaal, die je herkent aan de lichte transparante finish. Hiermee wordt de authentieke uitstraling van het leer behouden en blijven de kleurverschillen van het natuurlijke materiaal zichtbaar. Natuurlijk gelooid leer heeft een warme en levendige look en een comfortabele touch.

De eigenschappen van natuurlijk gelooid leer
Gelooid leer is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling en authentieke structuur. Kleurverschillen en authentieke kenmerken als pigmentvlekken en insectenbeten horen bij deze leersoort. Dit materiaal is gevoelig voor vuil, vet en vocht, dus een juiste behandeling is erg belangrijk. Natuurlijk gelooid leer krijgt bij gebruik een doorleefde uitstraling.

Het onderhoud van natuurlijk gelooid leer
Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een schone en vochtige doek genoeg. Reiniging en onderhoud verschilt per leersoort. Onze adviseurs vertellen je er in de winkel graag meer over! We raden je altijd aan om bij een leren meubel te kiezen voor de 7 jaar All In House garantie. Je krijgt dan voldoende onderhoudsmiddelen voor de eerste 7 jaar. Ook krijg je binnen deze garantie 7 jaar lang service bij eventuele calamiteiten en constructiefouten van het meubel.

MICROLEER = WARM, COMFORTABEL, STERK

Wat is microleer?
Microleer is een leersoort met een bovenlaag van microvezel. De onderlaag van het materiaal is gemaakt van vermalen leer (60%) en de bovenlaag is van microvezel (40%).

De eigenschappen van microleer
Je herkent microleer aan de combinatie van een vol karakter als van leer en de comfortabele touch van microvezel stof. Bij microleer kan een twee kleuren effect ontstaan, dat bijdraagt aan de uitstraling van het materiaal. Microleer heeft dezelfde eigenschappen als de meeste leersoorten en plooivorming is dan ook onvermijdelijk. Vanwege de losse stofdeeltjes in de bovenlaag kan microleer in het begin licht kleur afgeven.

Het onderhoud van microleer
Dit materiaal is eenvoudig in reiniging en onderhoud. Als er iets wordt gemorst op microleer, is het advies van Bouman & Potter om het materiaal meteen af te nemen met een absorberende doek of keukenpapier. Je kunt een meubel met bekleding in microleer schoonmaken met het zacht wrijvend afnemen van het leer met een zachte, droge of licht vochtige doek. Reinigen met schoonmaakmiddel wordt afgeraden. We raden je altijd aan om bij een leren meubel te kiezen voor de 7 jaar All In House garantie. Er wordt dan een onderhoudset meegeleverd, hiermee kan het meubel worden behandeld en vuilafstotend gemaakt worden. Ook krijg je binnen deze garantie 7 jaar lang service bij eventuele calamiteiten en constructiefouten van het meubel.

KUNSTLEER

Wat is kunstleer?
Een onderhoudsvriendelijk materiaal met een strakke uitstraling, dat bestaat uit een katoenen drager met een kunststof afdeklaag.

De eigenschappen van kunstleer
Kunstleer heeft de uitstraling van leer, maar het onderhoudsvriendelijke karakter van synthetisch materiaal. Een voordeel van kunstleer is, dat het geen vocht opneemt of doorlaat. Als je hier drinken op morst, is het dus eenvoudig schoon te maken.

Het onderhoud van kunstleer
Je kunt een meubel met een bekleding van kunstleer gemakkelijk reinigen met een vochtige doek. Gebruik geen synthetische reinigingsmiddelen, die kunnen het materiaal beschadigen. Wil je het kunstleer extra verzorgen? Kies dan voor de Power Cleaner om het materiaal te reinigen en de Leather Protector voor een nieuwe beschermlaag.