Sustainable Hedonism

Met een onzekere toekomst in het vooruitzicht hebben we meer dan ooit behoefte aan een anker en een stevige basis. In woelige tijden wil je jezelf kunnen verwennen met kleine dingen, goed voor jezelf zorgen zodat je jouw persoonlijke veerkracht vergroot. We noemen het ook wel maximale mini-luxe; betaalbare producten met een luxe uitstraling.

Guilt-free producten
Duurzaam leven met zoveel mogelijk guilt-free producten wint steeds meer terrein, zeker onder de jongere generatie. Producten bestellen bij verantwoorde bedrijven en deze met een goed geweten consumeren. Ook de woontrends spelen hierop in met producten die niet alleen duurzaam zijn maar die ook van merken komen die verantwoord ondernemen. Zo weet je dat je een meubel in huis haalt dat lang meegaat en verantwoord is geproduceerd vanuit een bedrijf dat verantwoord onderneemt. Want dat is de insteek van Sustainable Hedonism.


Kleurenpalet

Het kleurenpalet van Sustainable Hedonism voelt als een sterke basis. Als uitgangspunt heeft de woontrend rustige en elegante bruintinten in combinatie met zachte vergrijsde pasteltinten. De drie warme bruintinten worden versterkt door het gebruik van natuurlijke materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld hout. Met vier zachte vergrijsde pasteltinten als accentkleuren worden de bruintinten zachter en vriendelijker. Het geeft een fris accent aan het interieur. Je ziet de accentkleuren vooral terug op transparante oppervlakten of in geleidelijk kleurverloop.


Materialen en vormen

Ontspannen en genieten komt samen in het materiaalgebruik en de vormgeving van de meubels van deze woontrend. Met het gebruik van natuurlijke (en waar mogelijk ook duurzame) materialen kies je met woontrend Sustainable Hedonism voor een rustgevend interieur.

De mix van strakke en organische vormen geeft een luxe, opgeruimde en ontspannen gevoel. Het gebruik van bijvoorbeeld hout wordt zelden onbewerkt toegepast in deze trend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan linnen, kurk, glad hout of keramiek. Maar ook fijn leer, suède en fluweel zie je veel terug in deze woontrend. Sustainable Hedonism maakt daarnaast gebruik van zogenoemde ‘biobased materialen’. Dit zijn materialen die zijn gemaakt van hernieuwde grondstoen of compleet of gedeeltelijk bestaan uit biologische materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan suiker, vezels of eiwitten.sustainable hedonism 1
sustainable hedonism 2
sustainable hedonism 3

Stylingstips!

Tip 1

Kies voor grote, houten meubels in combinatie met een lichtgekleurde bank. Door ervoor te zorgen dat de bruintinten van licht naar donker lopen krijg je een mooi, natuurlijk verloop.

Tip 2

Ga voor accessoires in vergrijsde pasteltinten en natuurlijke elementen. Denk hierbij aan doorschijnende vazen van glas, hierdoor komen de pasteltinten nog beter naar voren!

Tip 3

Maak je interieur compleet door het toevoegen van geurstokjes, geurkaarsen en moodlights. Hierdoor krijgt je interieur een natuurlijke balans en ervaar je een oase aan rust.Woontrends 2023
ontdek ze allemaal

  • Layered Spaces
    De kleurvolle woontrend van 2023

  • Existential Power
    Breng de natuur in huis!

  • Quiet Glamour
    Krachtig, Klassiek & Nostalgie


dagje uit Poortvliet
contact Poortvliet
woonboulevard poortvliet

Laat je inspireren in onze showroom