Layered Spaces

Met de vele veranderingen die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan is ook ons interieur flink aan verandering onderhevig geweest. Met aan de ene kant een steeds kleiner woonoppervlak en aan de andere kant ruimtes die voor meerdere doelen dienen sluit de Layered Spaces trend perfect aan op onze behoeftes. Veel vertrekken in ons interieur zijn multifunctioneel en lijken daardoor een gelaagdheid in zich te dragen. Zo wordt thuiswerken steeds vanzelfsprekender en moet ook hier ruimte voor gemaakt worden in je interieur.

MULTIFUNCTIONELE MEUBELS
De gelaagdheid van je interieur realiseer je door het gebruik van multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan kamerschermen. Deze zorgen ervoor dat een ruimte handig wordt omgevormd voor diverse functies. Om deze diepte in je interieur te versterken zien we dit ook terug op muren en bij wand- en vloerdecoraties. Door te spelen met effecten krijg je het gevoel dat er meer ruimte is dan het daadwerkelijke fysieke oppervlak.


Kleurenpalet

De kleuren uit deze woontrend zijn uiteenlopend maar hebben altijd wel iets gemeen. Om te zorgen voor diepte in je interieur wordt er bij Layered Spaces gebruik gemaakt van kleurcontrasten. De kleuren zijn divers maar er wordt altijd gebruik gemaakt van contrasten als licht en donker, warm en koud of helder en vergrijsd. Op deze manier oogt de omgeving ruimtelijker dan deze in werkelijkheid is. Met bepaalde kleurcombinaties zorgt de Layered Spaces trend ervoor dat sommige kleuren in het interieur de aandacht trekken terwijl andere op afstand een solide basis vormen.


Materialen en vormen

Over het algemeen zijn de materialen die gebruikt worden bij deze woontrend glad en onuitgesproken. De combinatie in kleuren is datgene wat in het oog springt. Als het mogelijk is wordt bij sommige materialen een contrast toegepast waardoor het product of de ruimte van zichzelf al een extra dimensie krijgt. Wanneer we kijken naar de dessins bestaan deze regelmatig uit vlakken die elkaar overlappen of doorsnijden. Door deze overlapping ontstaan onverwachte vormen en vlakverdelingen. Ook de gebruikte vormen zijn redelijk basic. Denk hierbij aan cirkelvormige of rechthoekige meubels. Vormen lijken elkaar te overlappen of elkaar door te snijden. Afgeronde vormen vind je veelal terug in een Layered Spaces interieur.Layered Spaces 1
Layered Spaces 2
Layered Spaces 3

Stylingstips!

Tip 1

Maak gebruik van kleurcontrasten, bijvoorbeeld licht en donker en helder of vergrijsd. Dit zorgt voor diepte in je interieur.

Tip 2

Kies voor ruimtebesparende elementen die je in kunt klappen of in elkaar kunt schuiven. Zo kun je gemakkelijk extra ruimte creëren wanneer dit nodig is.

Tip 3

Voer de diepte en gelaagdheid door op je muren en in je wand- en vloerdecoratie om de woontrend echt goed te integreren in je interieur.Woontrends 2023
Ontdek ze allemaal

  • Sustainable Hedonism
    De voorjaarstrend van 2023

  • Existential Power
    Breng de natuur in huis!

  • Quiet Glamour
    Krachtig, Klassiek & Nostalgie


dagje uit Poortvliet
contact Poortvliet
woonboulevard poortvliet

Laat je inspireren in onze showroom