50.000 m2  alles onder 1 dak  Laagste prijsgarantie  Klanten geven ons een 9+   Hofleverancier

Tel: 0166-619100 | e-mail: info@wbpoortvliet.nl


Existential Power

Laat de natuur terugkomen in je interieur met woontrend Existential Power. Met de urgentie van de klimaatcrisis scherp in het vizier komen we steeds meer tot inzicht dat wij zelf onderdeel zijn van de natuur. Een bewustwording die de aarde moet redden maar waar ook woontrends naar refereren. We nemen onze verantwoordelijkheid door steeds meer duurzame keuzes te maken. Ook als het gaat om je interieur.

Circulaire producten
Het gebruik van circulaire producten wordt steeds belangrijker. Denk hierbij aan nieuwe bouwmaterialen maar ook kleding gemaakt van bijzonder materialen zoals algen. Op deze manier krijg je ook als consument steeds meer inzicht op de impact die jij maakt met je winkelgedrag op het milieu. Je bent je dus bewuster van de stempel die je met jouw koopgedrag op de wereld drukt.


Kleurenpalet

De kleuren uit deze woontrend zijn voornamelijk natuurlijke tinten die gebalanceerd aanvoelen. Bruin- en groentinten die worden aangevuld met diepe kleuren die de oerkracht van de natuur tot uiting laten komen. Deze kleuren zorgen niet alleen voor een stevige basis in je interieur. Laat de natuur terugkomen in je interieur door het gebruik van ruwe, massieve materialen in combinatie met kleuren die uiteenlopen van diep donkerblauw tot asgrijs en warm bruin. Samen met diverse groentinten voel jij de rust en de grootsheid die de natuur is in zijn geheel.


Materialen en vormen

Wanneer we kijken naar de vormen die je veel terug ziet komen in deze trend dan blijven organische vormen een grote rol spelen. De natuur is tenslotte immens en ontzagwekkend. Niks geen subtiele vormen maar grille, robuuste vormen, net zoals rotsvormen of steensoorten. Een rauwe oerkracht die zich toont in jouw interieur. Nu en in de toekomst wordt er veel aandacht besteed aan het zoeken naar nieuwe materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Het goede nieuws is dat er een steeds groter aanbod aan milieubewuste materialen op de markt is vandaag de dag. Deze milieubewuste materialen gaan gepaard met de organische vormen en diepe, donkere tinten die de natuur in al zijn pracht laten stralen.Existential Power 1
Existential Power 2
Existential Power 3

Stylingstips!

Tip 1

Kies als basis voor lichte kleuren, denk hierbij aan wit, grijs en zwart. Zo komen alle natuur elementen goed naar voren.

Tip 2

Natuurlijke accessoires zijn de sleutel tot deze trend. Ga dus opzoek naar accessoires met natuurlijke structuren, reliëfs, grillige strepen, maar ook lava- of steenstructuren.

Tip 3

Planten! Stijl je interieur af met heel veel groen. Laat de natuur los in je interieur!Woontrends 2023
Ontdek ze allemaal

  • Sustainable Hedonism
    De voorjaarstrend van 2023

  • Layered Spaces
    De kleurvolle woontrend van 2023

  • Quiet Glamour
    Krachtig, Klassiek & Nostalgie


dagje uit Poortvliet
contact Poortvliet
woonboulevard poortvliet

Laat je inspireren in onze showroom