• 50.000 m2 winkeloppervlakte
  • 32 woonwinkels
  • Laagste prijzen
8.4 / 10

Menu
  • 50.000 M2 winkeloppervlakte
  • 30 dagen retourrecht
  • Laagste prijzen
  • Klanten geven ons een 8.6/10

Apple Pie met bosbessen

Apple Pie Met Bosbessen

Haal de herfst je huis binnen met de frisse geur van appels van de nieuwe fruitoogst met een vleugje kaneel.

Ingrediënten
Voor het deeg:
* 225 gr ongezouten roomboter
* 350 gr patentbloem
* 60 gr poedersuiker
* 1 eidooier
* Snufje zout

Voor de vulling:
* 1 kg appels
* 100 gr bosbessen (diepvries)
* 150 gr lichtbruine basterdsuiker
* 1,5 tl kaneel
* 2 el custardpoeder of maïzena
* 3 el gemalen amandelen

Voor de afwerking:
* 1 el melk + een geklutst ei
* 2 el (riet)suiker

Benodigdheden
Een ronde lage pan, taartvorm of ovenschaal van ongeveer 25 cm doorsnede en evt. uitstekers in de vorm van blaadjes.

Werkwijze
- Snij de boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze samen met de bloem, de poedersuiker en het zout in een keukenmachine met mes. Laat hem draaien tot er kruimels ontstaan. Je kunt de ingrediënten ook met de hand mengen en met je vingertoppen tot kruimels wrijven.

- Meng de eidooier met twee eetlepels water en voeg dit toe aan het deeg. Kneed de ingrediënten met de hand of met de pulseknop tot er een mooi deeg ontstaat en voeg, indien nodig, nog wat water toe. Zorg ervoor dat je niet te lang kneedt, want dan wordt het deeg taai.

- Maak twee platte ronde schijven (één van 2/3 van de deegbal en één van 1/3 van de deegbal), wikkel ze in vershoudfolie en leg ze voor 30 minuten in de koelkast.

- Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Meng dit met ongeveer de helft van de basterdsuiker en laat dit een half uur staan. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Doe de andere helft van de suiker, kaneel en custardpoeder bij elkaar en meng dit met de appels.

- Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven) of 180°C (heteluchtoven) met de bakplaat erin.

- Vet een vorm naar keuze in met boter en bestrooi hem met wat bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het grootste stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot hij groot genoeg is om de vorm mee te bekleden. Strooi de gemalen amandelen over de bodem en verdeel het appelmengsel in de vorm. Strooi de bosbessen erover.

-  Rol nu het overige deeg uit tot een dikte van 0,5 centimeter en steek hier blaadjes van of snijd vormpjes uit het deeg. Decoreer de taart naar wens, maar zorg ervoor dat niet heel de bovenkant bedekt is, zodat de hete lucht weg kan.

- Bestrijk de bovenkant met losgeklopt eimengsel en bestrooi de taart met de poedersuiker.

- Bak de taart in 45-55 minuten goudbruin. Serveer hem met wat slagroom of vanille ijs erbij. Eet smakelijk!