/ 10

Menu
  • 50.000m2 winkeloppervlakte
  • 30 dagen retourrecht
  • Laagste prijzen
  • Klanten geven ons een 9.2/10

Omdat je tot wel een derde van je leven in bed doorbrengt, is het belangrijk om de beste basis voor slapen te selecteren. De perfecte combinatie van comfort en support. Maar die basis is voor iedereen anders. Dus hoe vind jij het bed wat aansluit bij jou slaapwensen? Welke matras is geschikt voor jouw lichaam? Wij geven je aantal een handige tips om het beste matras te kiezen, zodat je iedere ochtend heel uitgerust wakker wordt.

Wat is je lengte?
De juiste lengte van een bed is je eigen lengte + 20 cm. Hierdoor raken je tenen niet meer buiten bed en zijn koude voeten verleden tijd

Wat is je postuur?
Je hebt keuze uit een soft, medium of stevig matras. Welke hardheid het beste bij je past, heeft te maken met je gewicht en lengte. Een soepel matras is geschikt voor personen met een laag lichaamsgewicht. Ben je iets zwaarder, dan heeft een stevig matras juist de voorkeur.
Wist je dat!?Je tot 1/3 van je leven doorbrengt in bed. Een bed dat perfect past bij jouw lichaam is dus geen onnodige luxe.
Wat is je lighouding?
Ook je lighouding is van belang bij de keuze van de stevigheid van het matras. Buikslapers geven de voorkeur aan een stevig matras, terwijl zijslapers beter voor een soepel matras kunnen kiezen dat zich gemakkelijk aanpast.

Wat vind je partner?
Hebben jij en je partner verschillende slaapvoorkeuren? Om het kiezen van de juiste matras je geen ruzie te maken. Je kunt gewoon twee losse matrassen met verschillende eigenschappen naast elkaar leggen. Let er wel op dat ze dezelfde hoogte hebben!
Koukleum of heethoofd?
Heb je het snel warm of juist snel koud? Kies dan voor een matras dat voorzien is van de juiste materialen, aansluitend op jouw temperatuur. Als je veel transpireert is het aan te raden om te kiezen voor een goed ventilerend matras. Natuurlijk is de keuze van dekbed hierbij ook belangrijk.