We gaan weer naar buiten; dit zijn de tuintrends van 2022

De zon laat zich steeds vaker zien en de vogeltjes fluiten er vrolijk op los. Eindelijk, de lente is er weer, tijd om ons te verplaatsen van buiten naar binnen. Het buitenseizoen gaat weer van start en dat betekent dat we de tuin weer gezellig gaan maken. Ieder jaar kijken we er bij Woonboulevard Poortvliet weer naar uit, het moment dat de eerste zonnestralen ons interieur verlichten. Tijd om de deuren open te gooien en in de tuin aan de slag te gaan. Met deze trends weet je zeker dat jij deze zomer volop gaat genieten van je tuin.

Met het aanbreken van een nieuw seizoen wil je natuurlijk ook je tuin weer helemaal volgens de laatste trends inrichten. Want je moet je niet alleen thuisvoelen ín je huis, maar ook je tuin moet een plek zijn waar je je volledig kunt ontspannen. Tijd om de trends voor 2022 met je te gaan delen!

Back 2 nature; kleurgebruik en materiaal

Je tuin wordt een oase van rust met tuintrend Back 2 nature! Qua kleurgebruik gaan we vooral terug naar natuurlijke kleurpaletten. Wil je je tuin volgens de laatste trends inrichten dan kies je voor zachte aardetinten, bijvoorbeeld in je loungeset. Of ga voor een botanische stijl in je tuin met allerlei kleuren groen. Zo maak jij van je tuin een plek om helemaal tot rust te kunnen komen.

Niet alleen het kleurgebruik speelt een belangrijke rol ook de materialen zorgen ervoor dat een trend goed wordt doorgevoerd in jouw tuinstijl. In de Back 2 nature trend zie je voor het gebruik van duurzaam geproduceerde materialen terug. Materialen die geproduceerd zijn uit duurzame grondstoffen. Kies bijvoorbeeld voor een tafel van gecertifieerd teakhout. Als je deze tafel goed onderhoudt gaat deze jarenlang mee!

Organische vormen

Om de natuurlijke trend te ondersteunen is een van de tuintrends van 2022 ook het gebruik van organische vormen. Organische en ronde vormen sluiten perfect aan bij de Back 2 nature trend, daarnaast oogt het direct rustgevend en relaxt wanneer je je tuin in stapt. Je gaat niet alleen steeds meer tuinmeubels zien in ronde vormen maar ook accessoires zoals kussens hebben deze organische vormen. De ronde vorm geeft een speelse uitstraling aan bijvoorbeeld je loungeset. Of kies voor een ronde tuintafel om avondenlang te genieten van een diner buiten.

Tuintrends 2022Tuintrends 2022

Let’s get rope!

Waar je voorheen veel wicker zag gaan tuinmeubels nu steeds meer op de meubels in je woonkamer lijken. Prachtig vormgegeven en van hoogwaardige kwaliteit. Een materiaal dat je steeds meer terugziet dit jaar is rope. Een sterke touwsoort die is ontwikkeld voor het buitenleven. Rope wordt strak gespannen tussen een frame waardoor het een luxe uitstraling krijgt en heerlijk comfort biedt.

Go for comfort!

Zachter, zachter, zachtst. Ga voor extra comfort met de tuintrends van dit jaar. Want naast natuurlijke kleuren en materialen en mooi vormgegeven tuinmeubels, is comfort ook erg belangrijk. Nu we veel tijd thuis hebben doorgebracht de afgelopen jaren, hebben we geleerd dat meubels niet alleen mooi moeten zijn, ze moeten ook lekker zitten! Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk ligbed of voor een Swingchair. Dat wordt een ontspannen en comfortabele zomer.

Weten hoe je jouw tuin helemaal klaar kunt maken voor een nieuw seizoen? Kom nu langs in onze showroom en bekijk de nieuwe tuintrends in onze tuinmeubelshow.