De voordelen van een ronde eettafel

Heb jij er wel eens over nagedacht om voor een ronde eettafel te kiezen? Een ronde tafel in de eethoek zorgt voor een gezellige uitstraling en je kunt al je tafelpartners in de ogen kijken. Zo heeft een ronde eetkamertafel nog veel meer voordelen en die laat ik je graag zien in deze blog.

1 | Kan niet tegen de muur en is echt de eettafel

Het klinkt misschien een beetje gek om dit als een voordeel te benoemen, maar zo zie ik het wel. Als je een rechthoekige tafel hebt, is het heel verleidelijk om er dingen op te laten slingeren. Een stapeltje tijdschriften, je tas, je sleutels…je kent het wel. Een ronde tafel staat vrij in de ruimte en is daarmee écht de eettafel in je interieur en geen verzamelplaats van willekeurige items.

2 | Iedereen kan overal goed bij, wel zo handig

Wanneer je met je vrienden of familie om een ronde eettafel zit, kun je iedereen in de ogen kijken. Dat maakt samen eten extra gezellig! En elke persoon aan tafel kan alles op de tafel even goed bereiken. Dat komt goed van pas bij het gourmetten of kaasfonduen tijdens de feestdagen en is ook zeker fijn bij een spelletjesavond, die je organiseert bij jou thuis.

3 | Een ronde eetkamertafel heeft geen hoeken

Een inkoppertje: een ronde eetkamertafel heeft geen hoeken en je kunt je dus ook niet stoten aan de hoeken. Handig met kinderen in huis (en stiekem misschien ook wel voor jezelf). Een ronde tafel is ook verkrijgbaar als uitschuifbare tafel, zodat extra eters altijd plaats genoeg hebben om aan te schuiven. En zelfs als je de ronde tafel uitschuift, blijft hij vrij van hoeken. Ideaal!

Zelf ben ik zeker fan van de ronde tafel. Maar in mijn kleine woonkamer is zo’n tafel helaas niet praktisch, dus het blijft bij bewonderende blikken werpen op de prachtige sfeerplaatjes met de ronde eetkamertafel. En af en toe bij vrienden aanschuiven aan een ronde tafel, dan kan ik toch een beetje mee genieten van de fijne sfeer en gezelligheid als we samen om de tafel zitten.