VAN KINDERKAMER TOT STOERE TIENERKAMER

Heb jij een zoon of dochter in de tienerleeftijd? En durf je de slaapkamer haast niet binnen te stappen, omdat het niet te voorspellen is hoe het er binnen uitziet? Dan is het tijd om een frisse wind te laten waaien door de slaapkamer. In deze blog lees je hoe je van een rommelige kinderkamer een stoere en opgeruimde tienerkamer maakt.

TIENERKAMER TIP: MIX & MATCH

Als er in de tienerkamer nog meubels staan uit de kindertijd van je zoon of dochter, dan is het tijd voor verandering. Combineer oude meubels met nieuwe elementen, vervang de greepjes van de kast of verf de pootjes in een nieuwe kleur. Een grote spiegel aan de muur geeft ook meteen een volwassen uitstraling aan de ruimte. Tip: combineer verschillende materialen met elkaar voor een uniek geheel. Denk aan een hippe rotan hangstoel en een stoer metalen bureau.

TIENERKAMER TIP: OPRUIMEN

Opruimen is voor de meeste tieners een lelijk woord. Toch is het de key om rust te creëren in de slaapkamer. Kies voor een extra grote kast, waar naast kleding ook andere spullen in opgeborgen kunnen worden. Ook het laten terugkomen van dezelfde kleuren zorgt voor een rustig geheel. Kies je voor een grijs bureau? Laat de kleur dan terugkomen in de opbergers die je kiest. Zo is het opgeruimd én rustig in de tienerkamer, altijd fijn voor het drukke puberbrein.

TIENERKAMER TIP: HET JUISTE BED

Belangrijk voor veel tieners is het toevoegen van een groter bed van 120x200 cm. Een bed in dit formaat doet al veel voor de complete ‘tienerlook’. Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om extra bergruimte toe te voegen in de tienerkamer? Dan is een bedlade het antwoord op je vraag. En met een grote zitzak in de tienerkamer creëer je een gezellige en stoere loungehoek.

Mijn tip: ga met je tiener om de tafel om de indeling van de nieuwe slaapkamer te bespreken. Wordt er veel televisie gekeken, zijn er vaak logeerpartijtjes of wordt er hard gestudeerd? Samen bepaal je de basis en dan kun je in één keer door naar de styling van de ruimte. Begin als uitgangspunt eens met het kiezen van een dekbedovertrek. De styling maak je compleet met een paar posters, kekke kussens en een stoere wandlamp. Met de juiste details tover je de kinderkamer in een handomdraai om tot een echte tienerkamer.