de tuintrend is meer groen op het terras

Tuintrend: groen op het terras

Geef je terras of balkon een frisse uitstraling door het toevoegen van groen. Dat kan op heel veel manieren, zelfs als je niet zoveel ruimte tot je beschikking hebt. Kies voor het neerzetten van een aantal mini-plantjes op de tuintafel of hang bloembakken met bloeiende planten aan de rand van het balkon. In deze blog combineer ik de leukste interieurtrends met groene ideeën voor jouw tuinset. Veel leesplezier!

Tuintip 1: Windlichten met planten

Denk out of the box bij het kiezen van accessoires om op de tuintafel neer te zetten. Zeker op een balkon is ruimte schaars en creativiteit belangrijk. Zo kun je een windlicht gebruiken om een kaars in te zetten, maar ook voor een plant. Je kunt zelfs een leuke combi maken door te kiezen voor een glazen stolp met houten basis en daar een plant en kaars onder te zetten. Tuinstyling voor gevorderden!

Tuintip 2: De leukste zomerse potten

Bloempotten zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Een pot met een zomerse uitstraling vind ik een model van glas, een stoere pot van zwart metaal of een pot op standaard. Kies je voor een chique accessoire, dan is een bloempot in de kleur goud ook een goede keuze. Afhankelijk van het effect dat je wilt creëren met het toevoegen van de accessoires, kies je voor groene planten of bloeiende bloemen.

Tuintip 3: Creatief met de etagère

Een etagère word traditioneel gebruikt voor het presenteren van allerlei lekkers. Daar kun je hem natuurlijk voor op de tuintafel zetten. Maar wat je ook kunt doen, is de etagère gebruiken voor het creëren van een zomers en fleurig tafereel. Gebruik daarvoor decoratiezand, schelpen en kaarsjes. Of koop een aantal miniatuur plantjes en geef deze een plaats op de etagère. Voor extra groen op je terras of balkon!