Oude meubels naar nieuw omtoveren

Tover oude meubels naar nieuw

Het voelt alsof ik helemaal nog niet zo lang in mijn huis woon, maar het is alweer ruim een jaar geleden dat ik aan het klussen was! Na het verhuizen heb ik nog een paar keer met de meubels in de woonkamer geschoven, maar nu ben ik tevreden met hoe alles staat. De cactussen pronken op de vensterbank, de muur is nog steeds oudroze en de Scandinavische woonstijl past helemaal bij mij. Wat ik steeds leuker vind, is het combineren van oude en nieuwe producten. En daar vertel ik je in deze blog graag meer over.

♥ Schommelstoel liefde

Woonshoppen is leuk, maar het combineren van je nieuwe items met gebruikte meubels heeft voor mij zeker zijn charme. Zo kocht ik pas een oude schommelstoel. Hij is wit geverfd en staat nu naast de bank in de woonkamer. Met een heerlijk zacht schapenbontje ervoor, zodat ik altijd warme voeten heb en een kussen in mijn rug. Lezen was nog nooit zo leuk!

Opbergmand, vintage kast en wiegje

♥ Haal de wereld in huis

Erg leuk om op te hangen in huis: een oude schoolkaart. Je kunt kiezen voor een wereldkaart, een kaart van Nederland, maar ook een stoere botanische print staat prachtig aan de muur. Ik heb nu een miniatuur kaart in de woonkamer hangen, maar ik ben wel op zoek naar een xl-versie om boven de eettafel of boven mijn bed te hangen. Zo haal je de wereld in huis.

♥ Legerkist als salontafel

Oude meubels een nieuwe functie geven is helemaal on trend. Zo kun je een houten opbergkist in je favoriete kleur verven en hem gebruiken als salontafel. Superhandig, want je kunt er van alles in bewaren én er accessoires bovenop zetten, zoals een stoere vaas of een aantal kaarsen. Zo’n opberger is ook fijn in de slaapkamer of kinderkamer.

tover oude meubels naar nieuw

Bestaat jouw interieur ook uit een combinatie van oude en nieuwe schatten? Dan ben ik benieuwd hoe je dit hebt gecombineerd. Je kunt je favoriete interieurfoto delen via Facebook of Instagram.