een blog over het integreren van boeken in je interieur, woonboulevard poortvliet

The Home of Books

Wat doe jij graag in je vrije tijd? Als ik mocht kiezen, zou het grootste deel van mijn tijd besteed worden aan lezen. Of het uitzoeken van nieuwe boeken. Of het rangschikken van mijn boekencollectie. Boeken zijn namelijk niet alleen leuk om te lezen, maar ook leuk om naar te kijken. Daarom deel ik in deze blog een aantal manieren waarop boeken van jouw interieur één geheel maken, dat volledig in balans is. Dat is puur genieten!

boeken passen op iedere plaats in huis, woonboulevard poortvliet

Boektip 1 | Explore The World

Begin bij het begin en ontdek de wereld van boeken. Je komt tot de ontdekking dat detectives helemaal jouw ding zijn of je droomt weg bij een historische roman. Als je kiest voor het lezen van Engelse boeken, is dat de perfecte manier om je taalkennis up to date te houden! Wat je meeneemt uit de ontdekkingsreizen van het lezen, dat laat je zien in je huis. Leg een stapeltje vintage boeken neer op een stoere metalen kruk of presenteer je favoriete reisboeken op een wandplank.

Boektip 2 | Go Bold Or Go Home

Laat je huis stralen en laat zien wie je bent door het toevoegen van kleur aan je interieur. Dat kan in de woonkamer, maar ook de slaapkamer en studeerkamer kunnen een kleurige touch goed gebruiken. Hoe je deze tip toepast? Sorteer al je boeken op kleur en leg ze op stapels naast elkaar in plaats van ze in een rijtje neer te zetten. Of kies voor een exclusieve boekenwand met een trap ervoor, daar droomde ik als kind al van. Ook een trolley of open kast zijn ideaal voor het etaleren van jouw verzameling boeken.

maak je huis een thuis door het neerleggen van je favoriete boeken, woonboulevard poortvliet

Boektip 3 | Books And Magazines

Ik kan het niet genoeg benadrukken: boeken maken je interieur compleet. Ze zorgen ervoor dat mensen zich welkom voelen en geven een kijkje in je persoonlijke leefwereld. De boeken en tijdschriften die iemand leest, vertellen je iets over zijn of haar persoonlijkheid. Op een elegant tijdschriftenrek van vtwonen of een opvallend gekleurde draadmand van Present Time laat je de wereld zien wat jouw favoriete leesvoer is. Leestip: ons magazine! Die kan in je collectie natuurlijk niet ontbreken.

Na al dat schrijven over boeken heb ik bijzonder veel zin om vanavond heerlijk thuis te blijven en me op de bank onder een plaid te verstoppen. Om je alvast op weg te helpen om weer met lezen te beginnen of een oude bekende op te pakken: "De wereld van Sofie" van Jostein Gaarder. Een boeiende samenvatting van de geschiedenis van de westerse filosofie. Een echte aanrader!

eline, woonboulevard poortvliet