The Colour on the Wall

Een eenvoudige manier om je interieur een opfrisbeurt te geven, is het verven van de muur. Niet alleen als je gaat verhuizen, maar ook als je toe bent aan een verandering in je interieur. In mijn huis spelen lichte kleurtinten de hoofdrol en ik heb ervoor gekozen om in elke ruimte wit te combineren met een andere kleur. Oudroze, vintage groen en intens grijs zijn de kleuren die mijn muren sieren. Zo creëer je een neutrale achtergrond, waarin je jouw voorkeur voor kleur in wonen terugziet. Ben jij er nog niet uit wat je met de muren van je woonkamer wilt? Dan zijn de volgende tips precies wat je nodig hebt.

1 | Delicate Dark

Gedurfd, eigenwijs en on trend: een donkere kleur op de muur. Zwart, donkerblauw, diep rood, okergeel, gebrand oranje of zeegroen. Kleuren die vaak worden vergeten, maar ze zijn perfect als achtergrond voor jouw interieur. Let op: de kleurencombinatie van vloer, meubels en muurkleur moet wel in balans blijven. Maak de woonkamer compleet met items in dezelfde kleurtinten, zoals deze set onderzetters van Riverdale, een bordeauxrode plaid van Elvang of stoere eetkamerstoel Vince van XOOON.

2 | Pretty Pastel

Pastel is terug van weggeweest in de interieurwereld. Je ziet de pasteltinten niet alleen als verfkleuren, maar ook meubels en accessoires zijn leverbaar in deze kleuren. Wanneer je een muur in een pastelkleur verft, geef je de ruimte een zacht karakter met een kenmerkende harmonie. Met bijpassende verlichting benadruk je de pasteltint, die jij hebt gekozen voor je huis. Denk ook aan accessoires, zoals sierkussen Soraya van Dutch Decor of wandrek Scandi van Coming Kids.

3 | Gorgeous Grey

Een klassieker die nooit gaat vervelen: de kleur grijs. Door de enorme verscheidenheid aan kleuren past grijs in ieder interieur. Grijs geeft rust en biedt een basis om oneindig mee te combineren. Een authentieke muurkleur creëer je met de kalkverf of krijtverf van Mia Colore, een product met een basis van natuurlijke pigmenten. Maak het interieur van de woonkamer compleet met accessoires, zoals klok Devon van Feelings, theelichthouder Grid van Present Time of vaas Idylle van het merk Brynxz.

En, welke kleur worden de muren van jouw woonkamer? Als je handen nu jeuken om te beginnen met klussen, veel succes! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel je favoriete interieurfoto met Woonboulevard Poortvliet via Facebook of Instagram (@woonboulevardpoortvliet).