wooninspiratie in de kleur terracotta bij Woonboulevard Poortvliet

Terracotta Wooninspiratie

Bij het zien van de kleur terracotta dromen wij weg naar de zomer en mediterraanse sferen. Voel de zon op je armen en zie de sfeervolle straatjes van een oud stadje voor je. Die gezellige, warme sfeer breng je heel eenvoudig je interieur binnen met items in de kleur terracotta. Hoe? Dat laten we je zien in deze blog aan de hand van drie tips en een productoverzicht vol wooninspiratie.

de kleur terracotta past bij iedere woonstijl en is perfect in het najaar

Tip 1: De Bohemian Lifestyle

Een combinatie van warme oranje en rode kleuren en etnische patronen zorgt voor een typische bohemian lifestyle. Een handgeweven vloerkleed zoals Karpet Rural past bij een stoere poef of een selectie kussens met etnische prints. Je maakt een werelds interieur met boheemse accenten compleet met meubels van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan een robuuste leren bank, een rotan stoel of houten bijzettafeltje, zoals model Bast uit de Dutchbone collectie. De finishing touch: accessoires met een verhaal, zoals bijzondere vakantiesouvenirs of cadeaus van vrienden en familie.

Tip 2: Rustiek Landelijk Wonen

In wat oudere huizen en boerderijen zie je regelmatig antieke terracotta vloertegels. Zulke tegels staan ook prachtig in een landelijk interieur. De bruinrode terracotta kleur voelt zich thuis bij bruintinten, maar ook bij tinten als olijfgroen en okergeel. Door het combineren van aardse tinten krijgt je interieur karakter en zorg je voor een warme sfeer, die goed past bij de herfst. Wil je wat meer contrast in je interieur? Kies dan voor lichte meubels, zoals die uit de Cottagefield collectie.

Tip 3: Klassiek Met Warme Kleuren

Echte aardtinten als terracotta zijn een echte smaakmaker voor een klassiek interieur. Met een donkere kleur op de muur geef jij je interieur een chique uitstraling. Als je daarnaast kiest voor meubels en accessoires met een strakke vormgeving en luxe materialen ontstaat een klassiek interieur met klasse. Wat we daarmee bedoelen? Zet de leren bank Santiago naast fauteuil Milu met zijn fluwelen bekleding en maak het plaatje compleet met de klassieke bruinrode plaid van Elvang. Aan de muur wandklok On The Edge en op een bijzettafel een paar glazen potten van PTMD in oranje kleurtinten.

Wij zijn heel benieuwd of jij de kleur terracotta laat terugkomen in je interieur. Daar zien we graag foto’s van! Deel ze op de Facebook van Woonboulevard Poortvliet en vergeet niet te taggen op Instagram (@woonboulevardpoortvliet).

shop de leukste producten in de kleur terracotta bij de woonboulevard

1 | Plaid Classic Elvang

2 | Pot Bombey PTMD

3 | Poef Vagabond Copper

4 | Bank Santiago Label

5 | Vaasje Pure Copper Riverdale

6 | Wandklok On The Edge Karlsson

7 | Karpet Rural Dutchbone

8 | Fauteuil Milu

9 | Bijzettafel Bast Dutchbone