de perfecte verlichting

Stappenplan voor de perfecte verlichting

Het is één van de belangrijkste onderdelen in een interieur, maar vaak wordt het belang van goede verlichting onderschat. Een lastige zoektocht, waar ik ook maanden mee bezig ben geweest. Ga ik voor industrieel en sfeervol of voor praktisch en klassiek? Laat ik me beïnvloeden door de laatste trends of ga ik toch voor tijdloze verlichting? Verlichting speelt een belangrijke rol in je interieur, naast de praktische functie geeft het ook sfeer in huis. Met dit stappenplan help ik je graag op weg om jouw interieur het beste én mooiste te verlichten.

Daarnaast hebben we een hele leuke win-actie voor jou, wij geven namelijk 10x een Philips Living Colors LED-lamp weg. Mooie en kleurrijke sfeerverlichting fleurt namelijk ieder interieur op. Lees onderaan deze blog hoe je kans maakt.

STAP 1 | Het lichtplan

Heb jij voor het inrichten van je woning een plattegrond gemaakt? Mooi, deze komt heel erg goed van pas! Bepaal per ruimte de functie van de verlichting. Ga je er lezen of wil je een mooi interieurobject in de schijnwerper zetten? Zoek een balans tussen sfeer- en functionele verlichting in je woning.

de perfecte verlichting

STAP 2 | Verlichting als lichtbron

Richt als eerste de basisverlichting in. Ik heb gekozen voor spotjes in de hal en keuken. Wat mij betreft een mooie basis en je creëert er een sfeervol, maar zeker ook functioneel licht mee. Ideaal tijdens het bereiden van het avondmaal.

de perfecte verlichting

STAP 3 | Verlichting als stylingobject

Naast dat de lamp een lichtbron is, mag je het ook zeker een stylingobject zijn. Boven mijn eetkamertafel heb ik gekozen voor een industriële en stoere hanglamp. Het design van de lamp dient echt als statement in mijn eethoek.

de perfecte verlichting

STAP 4 | Verlichting als sfeermaker

Lampen zijn de ultieme sfeermakers. Deze tafellamp van BePureHome dient echt als accessoire. Met het zwarte draadijzer heeft de tafellamp echt een eigentijdse en trendy uitstraling. Een ware sfeervolle blikvanger in mijn interieur!

de perfecte verlichting

STAP 5 | Mix en match de verlichting

Waarom zou je kiezen tussen hang, vloer- en wandverlichting? Een combinatie kan best! Hangverlichting is een mooie toevoeging aan de eethoek, vloerverlichting staat erg decoratief naast de bank en wandverlichting is ideaal voor in de slaapkamer of bij de voordeur.

Met de juiste lampen geef jij je interieur een prachtige finishing touch. Neem er de tijd voor en maak een mix van functionele- en sfeerverlichting. Tot slot nog een laatste praktische tip; kies voor een dimmer, zo ga je eenvoudig van werklicht naar sfeerverlichting. En vergeet ook niet de ledlamp, goed voor het milieu én het hoge aantal branduren. Veel succes!

PS. Wil jij kans maken op een Philips LivingColors Mini LED-lamp? Met zijn minimalistisch ontwerp en 265 kleuren een echte sfeervolle aanwinst voor je interieur. Vul het formulier in op deze pagina in en misschien staat deze lamp binnenkort wel in jouw woonkamer!

de perfecte verlichting