SLECHT SLAPEN? NIET MET DEZE SLAAPTIPS!

Slecht slapen is een probleem waar steeds meer mensen last van hebben. Dat merk ik ook tijdens mijn adviezen op onze slaapafdeling. Regelmatig vragen mensen om tips over het optimaal inrichten van hun slaapkamer om slecht slapen te voorkomen. Wist je dat kleur hier ook een belangrijke rol in speelt? Lees snel verder want in deze blog vertel ik je er alles over.

Slaaptip 1 | De kleuren in je slaapkamer

Rust in de ruimte is heel belangrijk. Felle kleuren kunnen een onrustige sfeer geven. Ben je daar gevoelig voor? Dan is mijn slaaptip om te kiezen voor lichte kleuren. Ook kan het helpen om verduisterende rolgordijnen voor de ramen te hangen, zodat het licht getemperd de ruimte binnenkomt. Bedtextiel in felle kleuren of met een opvallende print is leuk om te zien, maar ook dat kan afleiding geven. Kies dan een dekbedovertrek in natureltint met een zachte plaid op het voeteneinde van je bed.

Slaaptip 2 | De indeling van je slaapkamer

Ben je niet helemaal tevreden over de indeling van je slaapkamer? Ook dat kan ervoor zorgen dat je wakker ligt. Bedenk een opstelling van bed, linnenkast en commode, waar jij blij mee bent. Dan ga je met een glimlach op je gezicht naar bed. Voor rustig slapen is het ook van belang dat je slaapkamer opgeruimd is. Kies een aantal opbergers en geef je kleding en accessoires een vaste plaats. Dat is ook handig wanneer je opstaat, dan weet je precies waar je elk item kunt vinden!

Slaaptip 3 | Het avondritueel in je slaapkamer

Wat ik zelf heel fijn vind, is ’s avonds voor het slapen gaan een ritueel volgen. Mijn telefoon laat ik beneden liggen als ik ga slapen en meestal blader ik nog wat door mijn favoriete tijdschrift voor ik ga slapen. Zo kom ik heerlijk tot rust voordat ik ga slapen. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit echt werkt. Je geeft je lichaam het signaal dat het tijd is om te rusten. Dan begint de productie van slaaphormonen en wanneer je in bed ligt, is je lichaam goed voorbereid om te gaan slapen.

Slecht slapen is verleden tijd als jij ontdekt wat je bedritueel is. Met het aanpassen van het interieur van de slaapkamer maak je een goede start tot een heerlijke nachtrust. Meer weten? Kom gerust langs in de showroom, dan vertel ik je er alles over!