Tips en trends om de feestdagen sfeervol te maken

Juiste matras

Kerstlichtjes twinkelen en versieren de straten. Het geeft ons ieder jaar weer een knus gevoel om de straten verlicht te zien met duizenden lampjes en ook binnen maken we het weer gezellig. Nu de feestdagen iets anders verlopen dan we gewend zijn proberen we er allemaal een eigen invulling aan te geven. We doen ons best het zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken. Onze woonkamers worden verlicht door kerstbomen vol lichtjes, die een warme gloed uitstralen. Dit jaar willen we extra sfeer creëren in deze donkere dagen.

We hopen je een inspiratie te bieden om er ook dit jaar warme en gezellige feestdagen van te maken. Met de volgende tips maak jij het binnen no-time knus in jouw interieur.

Warm licht

Sfeer in huis maak je al snel met de juiste verlichting. Ze zorgen voor warm licht en zijn echte sfeermakers in je interieur. Juist tijdens de feestdagen wil je jouw huis extra knus maken met verlichting. Een goede lamp maakt de ruimte niet alleen gezellig maar zorgt er ook voor dat je genoeg licht hebt. Kies bijvoorbeeld voor klassieke lampen van glas om zoveel mogelijk licht te vangen of ga voor een mix van verschillende stijlen, asymmetrische patronen en minimalistische designs. Als straks de twinkelende kerstlichtjes weer verdwijnen heb je nog steeds een prachtig verlicht interieur. Zo kom jij die donkere dagen met gemak door!

Eerder vertelde we je al over de lampentrends van 2020. Tip van ons: kies voor een mix van hang-, tafel- en vloerlampen om je interieur zo optimaal en sfeervol mogelijk te verlichten.

Knusse kleuren

De kleuren die je kiest in je interieur zijn bepalend voor de sfeer. Dat klinkt logisch maar vaak wordt onderschat hoeveel invloed de kleuren in je interieur hebben. Kies je bijvoorbeeld voor veel verschillende kleuren dan kan het zijn dat je je onrustig voelt wanneer je thuis bent, de kleuren zorgen ervoor dat je geen warm en ontspannen gevoel ervaart. Wil je van je huis echt je eigen plekje maken, waar je je waant in een gevoel van warmte en knusheid, dan zijn de juiste kleurtinten van groot belang. Die kleurcombinaties zijn voor iedereen persoonlijk, kies daarom voor kleuren die echt bij je passen. Om evenwicht te ervaren kun je gebruik maken van accentwanden en houd je de rest rustig met neutrale kleuren.

Juiste matras

Sfeervol tafelen

Ook aan tafel kunnen we extra sfeer creëren. De juiste eettafel en eetkamerstoelen in combinatie met feestelijke decoratie in warme kleuren, zorgen ervoor dat je ook deze kerst weer sfeervol kunt tafelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een robuuste eettafel met een paar stoere stoelen, bekleed in leer. Maar je kunt ook gaan voor een ronde eettafel, net even iets anders. Met een ronde eettafel zorg je ervoor dat je met iedereen aan tafel evenveel contact kunt hebben, iets wat aan een lange eettafel soms wat lastig is. Ook wat betreft eetkamerstoelen is er keuze genoeg. Zo kies je voor eetkamerstoelen met armleuning maar kun je ook gaan voor stoelen zonder armleuning. Het belangrijkste blijft natuurlijk het zitcomfort. Met de juiste eethoek, aangekleed met sfeervolle decoratie en dineritems maak jij de kerstdagen gezellig!