het onderhoud van wicker tuinmeubelen

Het onderhoud van wicker tuinmeubelen

Ben jij de trotse bezitter van een nieuwe loungeset? Of heb je een nieuwe relaxstoel gekocht voor het terras? Dan is de kans groot dat de tuinmeubelen gemaakt zijn van vlechtwerk van een lichtgewicht kunststof materiaal, ook wel wicker genoemd. De eigenschappen van wicker:

  • Luxe uitstraling
  • Licht in gewicht
  • Sterk en duurzaam
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Leverbaar in verschillende kleuren

Wil je meer weten over het materiaal wicker en de verschillende soorten? Daar schreef ik eerder deze blog over. Het schoonmaken van wicker tuinmeubelen is een belangrijk onderwerp. Gedurende het seizoen is het voldoende om af en toe een doekje met lauw water en groene zeep over je wicker loungeset te halen. Gaan je wicker tuinmeubelen in de opslag? Dan is het tijd voor het stappenplan van de grote schoonmaak.

Stap 1: schoonmaken van wicker tuinmeubelen

Begin altijd met een nat doekje over je wicker tuinmeubelen te halen. Daarna raad ik je aan om de Textilene & Wicker Cleaner te nemen. Met dit onderhoudsmiddel verwijder je snel en eenvoudig verschillende soorten vlekken en vuil op het wicker vlechtwerk. Handig: dit middel schuimt niet, zodat er geen zeepresten tussen het vlechtwerk achterblijven.

Stap 2: onderhouden van wicker tuinmeubelen

Ben je klaar met het reinigen van je wicker tuinmeubel? Pak dan de Textilene & Wicker Protector uit onze Exotan Care collectie erbij. Zo maak je het wicker vlechtwerk water- en vuilafstotend. Door de voedende bestanddelen van het middel blijft een wicker tuinmeubel langer flexibel en soepel. Met de toevoeging van UV-block wordt verkleuring en veroudering van het wicker voorkomen.

Stap 3: opbergen van wicker tuinmeubelen

Gefeliciteerd, je wicker tuinmeubelen zijn klaar om op te bergen! Wat je hiervoor nodig hebt? Een passende beschermhoes van Aerocover. In onze collectie vind je voor iedere parasol, tuinstoel, tuintafel, tuinset en loungeset een beschermhoes. Zo bescherm je wicker tuinmeubelen optimaal als ze niet worden gebruikt. En ben je in een handomdraai klaar voor het volgende tuinseizoen!