tips voor het onderhoud van je parasol

Het onderhoud van je parasol

Het schoonmaken en onderhouden van je parasol, heb jij daar wel eens over nagedacht? Bij een loungeset of tuinset lijkt het vanzelfsprekend om er af en toe een doekje over te halen en de tuinmeubelen een grondige schoonmaakbeurt te geven als het zomerseizoen voorbij is. Onze tuinexperts geven je niet alleen tips voor het kopen van een parasol, maar vertellen je ook waarom het onderhoud van de parasol heel belangrijk is.

1 >> Periodiek schoonmaken van je parasol

Met name het doek van een parasol heeft het zwaar te verduren. Als de parasol uitgeklapt staat, wordt het parasoldoek voortdurend blootgesteld aan zon en regen. Het regelmatig schoonmaken van de parasol is dus zeker een goed idee. Stof en vuil haal je met een droge doek of zachte borstel van het parasoldoek. Krijg je het zo niet weg? Dan kun je ook water en groene zeep gebruiken om vuil en vlekken te verwijderen.

2 >> De grote schoonmaak van je parasol

Als de zomer voorbij is en het is tijd om de parasol op te bergen, dan is het belangrijk om het doek eerst goed schoon te maken. Voor de grote schoonmaak van je parasol kun je het doek loshalen en in een sopje laten weken. Spoel het doek na met lauw water en laat het goed drogen in de zon. Vind je het teveel werk om het parasoldoek los te halen? Dan kun je de parasol ook boenen met water en groene zeep met een doek of borstel.

3 >> De beschermhoes voor jouw parasol

Niet alleen het onderhouden, maar ook het beschermen van je parasol is essentieel. Zo beleef je extra lang plezier aan een parasol. In onze collectie vind je de Aerocover beschermhoezen, in deze serie is een geschikte hoes voor iedere parasol. Vind je het lastig om de beschermhoes voor jouw parasol te vinden? Mijn collega’s en ik helpen je graag op de tuin afdeling van de showroom in Poortvliet.