Offline op vakantie maakt gelukkig

Eindelijk is het zover: vakantie! Na een lange reis stap je eindelijk je geboekte hotel binnen en onbewust stel je meteen de vraag; wat is de wifi code? Je baalt ontzettend wanneer blijkt dat de verbinding niet optimaal is en gaat meteen gestrest opzoek naar een koffietent met snelle wifi in de omgeving. Herkenbaar? Waarom zou je niet eens helemaal offline gaan tijdens je vakantie? Even nergens aan denken en écht tot rust komen. Voor de één een echte must, voor de andere een hele zware opgave. Zou jij het kunnen? Wellicht helpen mijn tips bij het digitaal detoxen op vakantie.

1 | Laat al je digitale apparaten thuis, neem alleen je telefoon mee voor noodgevallen.

2 | Gooi alle apps die je de afgelopen maand(en) niet hebt gebruikt weg.

3 | Plaats de overige apps in één map, zo zijn ze niet meer zichtbaar.

4 | Pas je instelling aan en zorg ervoor dat je minder pushmeldingen ontvangt.

Ik snap dat het anno 2018 lastig is om je telefoon helemaal uit te zetten, maar geloof me: het is echt zo heerlijk om even helemaal offline te zijn. Ook als je dit jaar thuis blijft kun je natuurlijk een ‘off-week’ inlassen. In de blog van vorige week vertel ik je alles over een luxe staycation.

Heb jij misschien nog andere tips die niet genoemd zijn? Dan ben ik daar enorm benieuwd naar, dus laat ze gerust achter op onze Facebookpagina. Zo kunnen we optimaal ontspannen in de vakantieperiode!