Kies het juiste bed tegen rugklachten

Heel veel mensen kampen met rugpijn vanwege een verkeerd bed of een verkeerde slaaphouding. Zo’n 50% tot 90% van de Nederlanders krijgt ooit in zijn leven last van rugklachten. Zo komen er ook bij Woonboulevard Poortvliet veel mensen langs die op zoek zijn naar een bed wat hiertegen helpt. Een goed bed kan daarbij echt het verschil maken en jou van je kwalen afhelpen. Zo kan je kiezen voor de juiste ondergrond, het juiste matras, de juiste accessoires en dan moet het ook nog bij jou en je interieur passen. Wat nou het juiste bed is tegen rugklachten of welke matras helpt bij rugklachten dat bespreken we in dit blog.

Veelvoorkomende rugklachten

De meest voorkomende rugklachten bij mensen zijn last in de lage onderrug, een hernia, last van de schouders of nek of een slapende arm. Dit ongemak is niet goed voor je lichaam en je gemoedsrust, aangezien pijn je nachtrust verminderd. Als je een comfortabele en goede nachtrust wil die je lichaam laat uitrusten, dan hoort daar een goed bed bij. Bekijk in de winkel bijvoorbeeld eens de Auping afdeling. Zij hebben een uitgebreid assortiment en kunnen jouw persoonlijk helpen.

Belangrijke onderdelen voor welk bed bij mij past

Er zijn verschillende elementen die meespelen in het kiezen van een bed die nou juist jouw klachten verhelpen. Hierbij worden de volgende aspecten benoemd.

Soort materiaal voor jouw rugklachten

Er wordt heel snel gedacht dat één bepaalde stof echt helpt tegen de bezwaren. Dat is echter erg lastig te zeggen aangezien gevoel iets subjectiefs is. De juiste stof moet afgestemd worden op de persoon. Voor een wat zwaarder persoon met nekklachten kan een harde boxspring bijvoorbeeld de oplossing zijn. Terwijl dat voor een wat lichter persoon met rugpijn juist zacht matras met een lattenbodem is. Ook kan er hierbij een keuze worden gemaakt tussen boxspring of matras.

De perfecte ondersteuning

Om jouw problemen te verhelpen is stabiliteit in een bed een van de hoofdzaken. Een bed is er om jou een goede nachtrust te geven en dat gaat niet zonder ondersteuning. Jij moet altijd comfortabel en stevig in het bed liggen. Met de stabiliteit wordt bedoeld dat jouw wervelkolom of schouder goed ligt in het bed, zo worden jouw rugklachten verholpen.

Zorg voor de beste slaaphouding

Bij schouder-, nek- en rugpijn kan het snel liggen aan je slaaphouding. Jouw rug moet goed liggen tijdens je slaap anders breidt het ongemak alleen maar verder uit. Lig je bijvoorbeeld met een partner en lig je dan naar elkaar toe of van elkaar af. Als je van elkaar af ligt, zijn twee losse matrassen misschien een optie. Hier kunnen de bedden op afgesteld worden. Hierbij wordt ook naar gekeken in het kiezen van de stof, de materialen en het soort bed.

Wat is je postuur?

Bij het kiezen van een stof, een hard of zacht bed en eventuele accessoires wordt gekeken naar de bouw van de persoon. Ben je nou gezetter dan wordt er sneller een hard bed met een stevige, maar comfortabele stof geadviseerd. Ben je nou wat slanker dan zal er sneller een zacht bed worden geadviseerd. Zo lang de stabiliteit en het comfort maar bij jou aansluit.

Hard of zacht matras?

Of nou een hard of zacht matras beter voor is ligt volledig aan je bouw en je klacht. Een hard matras is over het algemeen beter voor een zwaarder persoon en een zacht matras bij een lichter persoon. Bekijk daarbij eens de matrassen op onze website. Ook de klacht kan meespelen, een druk verlagend matras is bijvoorbeeld beter voor mensen met slapende armen.

Kom proefliggen!

Op afstand is het lastig om te weten of het bed nou bij je past. Het beste is toch echt om te komen liggen en aan te voelen of het comfortabeler is. Denk je in de winkel dat dit het bed is voor jou maar blijkt het toch niet zo te zijn? Dan heeft Woonboulevard Poortvliet altijd nog een omruilgarantie om het om te wisselen.

Welke stijl past bij mij?

Een verkeerde aanname is dat je voor een bed wat beletsel verminderd niet stijlvol kan slapen. Comfort kun je prima kiezen in combinatie met stijl. Of je het nou een bed, matras, of boxspring wilt in landelijke, klassieke of moderne stijl, het is aanwezig en te combineren met comfort en stabiliteit.

Slaapkamer accessoires

Niet alleen het soort bed is belangrijk maar ook de accessoires zijn erg belangrijk. Een goed hoofdkussen is onmisbaar voor een goede nachtrust. Het ondertekend je nekwervel en je hoofd en het is het verlengde van je rug. Dit kan bijvoorbeeld beter zijn voor je slaaphouding of kan je slapende arm verminderen. Verder kunnen ook extra toppers of oplegmatrassen helpen om het comfort op de boxspring of bedbodem te verhogen.

Persoonlijke hulp in de Woonboulevard

Kom je er zelf echt niet uit online of op locatie, dan zijn er altijd bekwame medewerkers die jou zullen helpen met het kiezen van een bed die precies aansluit op jou en je klachten. Onze medewerkers zijn verder erg deskundig en weten daarmee precies welk bed jouw problemen kunnen verhelpen. Op 28 mei is er bovendien een fysiotherapeut op Woonboulevard Poortvliet aanwezig die jou kan helpen kiezen bij de lastigste rugklachten. Wilt u nou meer weten over het slaapadvies, bekijk dan eens het blog ‘Waarom zou ik kiezen voor slaapadvies?

Slaap weer zonder rugpijn

Wil je nou ook slapen zonder rugpijn? Je oude matras zal het niet oplossen. Kom dan snel langs in de winkel en u zult deskundig geholpen worden om je problemen te verminderen. Een goede nachtrust ligt binnen bereik in onze winkels. Heb je nou geen rugklachten en weet je niet precies waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een bed, bekijk dan het blog ‘Waar moet je op letten bij het kopen van een bed?