Inrichten thuiskantoor

 

Tip voor het inrichten van je thuiskantoor

Wanneer je de mogelijkheid hebt om thuis te werken, is een fijne werkplek thuis onmisbaar. Een ruimte waarin je jezelf even helemaal terug kunt trekken zonder afgeleid te worden door torens van vieze koffiekopjes, overvolle wasmanden en stoffige hoekjes in huis. Je focus moet op je werk liggen. Maar hoe creëer je nou een goede werkplek in huis?

In de meest ideale situatie heb je echt een eigen ruimte waarin jij kunt werken. Dus heb je een kamer over? Of kun je jouw strijkkamer omtoveren tot kantoor. Altijd doen! 

In welke ruimte komt jouw thuiskantoor?

Het werkt namelijk het prettigst als je je echt even af kunt sluiten van de dagelijkse beslommeringen in huis. Werken aan de keukentafel is voor veel mensen namelijk niet te doen. Je schuift de fruitmand aan de kant, installeert je laptop en gaat aan de slag. Tot je je realiseert dat de vaatwasser nog uitgeruimd moet worden. Toch maar even snel doen dan. Zo gaat het vaak wanneer je aan de slag gaat vanaf de keukentafel. Niet echt efficiënt. Heb je dus plek over? Kies dan altijd voor een aparte kamer.

Heb je die luxe niet? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om een eigen plekje te creëren. Kies voor een smalle tafel in je slaapkamer of in een hoekje in de woonkamer waarop je alles kwijt kunt voor je werk. Denk aan je laptop, een schrijfblok en een kopje koffie of thee. Zit je aan die tafel, dan kun je je voor je gevoel écht even afsluiten van de wereld en je focussen op het werk.


 

Kies voor de juiste meubels

Laten we wel wezen, die keukenstoel of kruk zit lang niet zo lekker als een echte bureaustoel. Zorg er dus niet alleen voor dat je een passend bureau kiest, maar investeer ook in een goede bureaustoel. Echt, je rug zal je later dankbaar zijn. Dat een goede zithouding belangrijk is, wist je misschien wel. Maar wanneer we thuiswerken hebben we als mensen op de een of andere manier de neiging om het allemaal niet zo serieus te nemen (een stoel is een stoel toch?). Doe dat wel, je zult er op de lange termijn blij mee zijn. Je hebt niet veel nodig, maar een goed bureau en een passende bureaustoel zijn essentieel om goed te kunnen werken. Misschien nog een inspirerend schilderij aan de muur en jij bent er helemaal klaar voor!

Wil je meer advies over het inrichten van je kantoor aan huis en thuiswerken gemakkelijker maken? Vraag dan advies aan onze woonexperts, zij helpen je graag. Samen met jou bekijken ze de mogelijkheden om jouw werkplek te creëren in huis.