tips om beter te kunnen slapen tijdens warme nachten

Zo kan jij vannacht wel goed slapen tijdens de hitte!

In onze slaap blogs hebben we je al een aantal keer geïnformeerd over het belang van een goede nachtrust. Je vindt er tips terug over slaapkamerstyling, maar ook over het belang van een goed matras voor een heerlijke nachtrust. Ondanks dat ik mijn slaapkamer helemaal op orde heb, is slapen met dit warme weer voor mij echt een probleem. Heb jij ook last van slapeloze nachten als de temperaturen stijgen? Lees dan onderstaande tips om deze zomer lekker koel te kunnen slapen!

1 | Kies voor katoen, een dekbedovertrek van katoen ademt en is uitstekend geschikt voor ventilatie in de slaapkamer.

2 | Als het ‘s avonds buiten koeler wordt, is dat het moment om het raam van je slaapkamer open te zetten. Even lekker afkoelen!

3 | Zet alle elektronische apparaten in je slaapkamer uit, want deze apparaten laten heel veel warmte vrij.

4 | Drink voldoende water de hele dag! Je kunt namelijk ’s nachts ook wakker worden van vochttekort.

5 | Kies voor een extra ademend matras. Onze slaapexperts helpen je graag met een persoonlijk advies.

6 | Wist je dat een hoofdkussen gevuld met dons veel beter ventileert én dus voor extra koelte zorgt?!

Verder is het ook belangrijk om je woning donker te houden door de gordijnen de hele dag gesloten te houden. Kun je nog steeds niet in slaap komen? Probeer dan eens om je hoeslaken of kussensloop in de vriezer te doen. Dat voelt pas echt koel aan!

Heb jij misschien nog andere slaaptips die niet genoemd zijn? Dan ben ik daar enorm benieuwd naar, dus laat ze gerust achter. Zo kunnen we koel de zomer doorkomen!