opbergtips

3 x opbergtips voor de lente

De dagen worden weer langer en de temperatuur wat hoger. Stiekem aan begin ik weer te dromen over een zonnig voorjaar. En dat betekent dat mijn dikke winterjas de kast in kan en dat fleurige zomerjurkjes en fijne shirts weer vooraan liggen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb daar ontzettend veel zin in! Het wisselen van de seizoenen is de perfecte tijd om je kledingkast eens goed op te ruimen. Zo geniet je nóg meer van alle mooie items in je kledingkast. Hieronder vind je een aantal opbergtips, die mij altijd helpen bij het opruimen. Veel succes met de voorjaarsschoonmaak!

 

1 | De hoogte in

Geef je kleding de ruimte. Items zoals blouses, rokken en jurken krijgen een plaats in het hanggedeelte van de kledingkast. Zorg dat de lengte van de hangruimtes hoog genoeg is, zodat je alle kledingstukken netjes languit kunt hangen. Dit voorkomt vouwen en kreuken. En het ziet er ook allemaal veel mooier uit!

2 | Sst, hij slaapt

Als je ’s morgens vroeg vertrekt en je partner ligt nog te slapen, is een kledingkast met deuren en lades met soft close ideaal. Zo maak je niemand wakker. Nog een voordeel: doordat de deuren en lades geruisloos sluiten, heeft de kledingkast een langere levensduur. Soft close is dus op meerdere punten voordelig!

3 | Lades in de kast

Met het toevoegen van extra opties aan het ontwerp van de kledingkast kies je voor een multifunctioneel meubel. Zo zijn lades onderin de kast enorm handig voor het geordend opbergen van sokken, ondergoed en andere kleine items. Er zijn ook kasten met lades achter de deuren voor een geheel met een moderne uitstraling.


Ik ben zelf ontzettend fan van een inloopkast, dan heb je altijd genoeg ruimte om al je kleding ruimtelijk te presenteren. Maar niet in iedere slaapkamer is er zoveel plaats gereserveerd voor de kledingkast. Toch zijn er heel veel mogelijkheden. Zo zijn er verschillende concepten, waarbij je helemaal zelf een kledingkast kunt samenstellen. Dan kies je voor opbergen op maat. Wil je meer weten? Kom dan eens langs bij de afdeling Slaapwereld. Mijn collega’s en ik vertellen je graag meer over de verschillende kledingkasten in de collectie. Zo ga je opgeruimd het nieuwe seizoen in!