Afmeting tafel 6 personen 

Afmeting voor eettafels voor 4, 6 en 8 personen

Een eettafel voor 6 personen vinden voor jouw interieur is een avontuur op zichzelf. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een eettafel voor 4 of zelfs 8 personen kan het een uitdaging zijn. Want al snel ontdek je dat de keuze eindeloos is. Zo zijn er een aantal basisfactoren die je mee moet nemen in jouw overwegingen bij het kopen van een nieuwe eettafel voor 4, 6 en 8 personen.

Welke afmeting heeft jouw ideale eettafel?

Belangrijk om te onthouden, wanneer je een eettafel aanschaft, is de afmeting die de tafel moet hebben. Hoeveel personen moeten er aan tafel kunnen zitten? Dat bepaalt of je voor een tafel voor 4, 6 of 8 personen kiest. Vanzelfsprekend zullen de afmetingen van een eettafel voor 6 personen groter zijn dan een tafel voor 4 personen.

Dat niet alleen, ook de vorm speelt een belangrijk rol. Kies je hierin voor een klassieke rechthoek of ga je voor een trendy ovale vorm? Iedere vorm heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en ieder exemplaar straalt zijn eigen charmes uit. Neem nou een ronde tafel, een ideaal exemplaar voor kleinere ruimtes. Maar wie denkt dat een ronde eettafel alleen geschikt is als 4 persoons heeft het mis. Een ronde tafel voor 6 personen of zelfs 8 personen is ook te vinden in veel verschillende stijlen. Het geeft net dat speelse effect aan je eethoek.

Afmeting tafel 6 personen

In welke ruimte komt de eettafel?

De ruimte waarin je jouw eethoek gaat vormen speelt natuurlijk een grote rol bij het kiezen van de juiste eettafel. De eettafel moet de juiste afmetingen hebben maar je moet ook rekening houden met de loopruimte rondom je eethoek. Het is namelijk handig wanneer je genoeg bewegingsvrijheid hebt wanneer je plaatsneemt aan de eettafel. Een 6 persoons eettafel wordt vanzelfsprekend geplaatst in een grotere ruimte dan een eettafel voor 4 personen.

Welke stijl heeft je interieur?

Je wilt natuurlijk dat de uitstraling van je eettafel perfect aansluit op de rest van je interieur. Gelukkig zijn er eettafels in heel veel verschillende stijlen. Zo weet je zeker dat je een passende eettafel vindt voor jouw interieur. Waar je ook rekening mee moet houden bij het kiezen van een eettafel zijn de eetkamerstoelen. De stijl en grootte van die stoelen bepalen het uiterlijk van je eethoek. Heb je bijvoorbeeld robuuste eetkamerstoelen, dan kun je beter kiezen voor een eettafel met 6 stoelen, dan eentje voor 4 personen. Op die manier maak je van je eethoek een kloppende verhouding en straalt het eenheid uit.

Vind je het lastig om te bepalen welke eettafel past in jouw interieur? Kom dan eens langs in onze showroom. Onze interieuradviseurs staan klaar om je te helpen met het vinden van de perfecte eetkamertafel.