Herfst interieurs

De dagen worden korter en we gaan weer meer tijd binnen doorbrengen. Het ideale moment om aan de slag te gaan met je interieur. De zomerse items gaan de kast in, tijd om warme kleuren toe te voegen en de kaarsen en plaids weer tevoorschijn te toveren. Vandaag delen we graag inspiratie met je voor een herfst interieur. Zo ga jij die donkere dagen gezellig en knus tegemoet.

Nu we meer tijd in en om het huis doorbrengen speelt jouw interieur een nog grotere rol dan anders. Veel mensen werken vanuit huis. Dus is het des te belangrijker om tijd en aandacht te besteden aan het creëren van een fijne plek.

Karaktervol wonen

Kies voor meubels met een eigen karakter. Maak een statement met een bank als blikvanger of kies voor robuuste en stoere meubels met hout als basismateriaal. De nerven en vlamtekening die je terugziet in het hout zorgen direct voor een warm interieur. Met een aantal meubels als eyecatcher in je interieur is het verstandig de rest van de meubels in rustige kleurtonen te houden. Kies ook voor neutrale tinten op de muren. Zo vormt jouw interieur niet alleen een geheel maar springen jouw statement meubels er ook nog eens extra uit!

Back to basic

Kies voor de natuur. Niet alleen zijn natuurlijke kleuren en materialen nog steeds een trend in het najaar van 2020, ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de woontrends. Steeds meer woonconcepten gaan zich richten op duurzaamheid met vaak prachtige collecties tot gevolg. Combineer duurzame meubels met warme bruintinten en je hebt een interieur waarbij je iedere dag binnenstapt in een knusse ruimte.

herfst interieur

Stijlen mixen

Wees niet bang om stijlen met elkaar te mixen! Verschillende woonstijlen met elkaar mixen gebeurt vaak automatisch. Misschien omdat je verschillende stijlen mooi vindt of misschien omdat je een partner hebt die een andere woonstijl heeft dan dat jij hebt. Vaak gebeurt het een beetje vanzelf omdat je een deel van je oude meubels inruilt voor nieuwe meubels. Dat is allemaal geen probleem. Het mixen van woonstijlen is juist spannend en zorgt echt voor een eigen stijl. Zo ontstaat er een interieur van meubels die prachtig bij elkaar passen!

Het nieuwe industrieel wonen

De industriële woontrend zoals we die kennen gaat veranderen. Helemaal verdwijnen doet ‘ie niet maar de stijl zal in een ander jasje terug te zien zijn in verschillende woonkamers. Wel een stuk warmer en vriendelijker. Geen ruwe meubels en grove materialen meer maar alles is iets netter. Het staal dat je vaak terugziet in industriële interieurs zoals bijvoorbeeld stalen poten onder banken of eettafels wordt slanker en minder hoekig. De typerende industriële look van zwart staal in combinatie met warm hout blijft, maar krijgt een kleine upgrade.

De juiste decoratie

De zomerdecoratie mag de kast weer in, tijd voor kaarsjes en plaids. Met de juiste accessoires kun je jouw interieur al snel omtoveren tot een herfst-proof interieur. Kies voor kaarsen in kleuren die passen binnen jouw interieur. Mooie herfstkleuren zijn okergeel, roest en warme groentinten. Waar de herfst zich nog meer perfect voor leent? Lekker wegkruipen onder een dekentje natuurlijk! Kies voor een mooi plaid dat in je interieur gezien mag worden. Ook je wanddecoratie kun je aanpassen aan het seizoen. Kies voor mooie wanddecoratie aan de muren met koper of roesttinten, zo zorg je instant voor een gezellige woonkamer!