Maak stof het hof

Een meubel met een bekleding in stof heeft een warme uitstraling en geeft sfeer aan je huis. In stof zijn er twee soorten te onderscheiden. Zo kies je tussen natuurlijke stoffen als katoen en linnen en synthetische materialen. Natuurlijke materialen vergen meer onderhoud, maar hebben een authentieke uitstraling. Synthetische stoffen hebben niet zoveel onderhoud nodig en behouden hun kleur. Let op: stof is gevoelig voor licht. Het advies van Bouman & Potter is om een stoffen meubel nooit in direct zonlicht te plaatsen.

Een meubel met bekleding van stof heeft strakke lijnen als het bij je thuis wordt afgeleverd. Je zult zien dat bij het gebruiken van een meubel er al snel een nonchalant effect ontstaat, zoals plooivorming. Dit geeft je zitmeubel een uitnodigende uitstraling. Plooivorming hoort bij zitmeubels met een stoffen bekleding. Ook de vulling kan minder hard voelen na een tijdje, dit is zo voorzien in het ontwerp. Maak je dus geen zorgen, dit tast de kwaliteit van het meubel niet aan. 

Kies je voor een zitmeubel met schudkussens? Deze meubels hebben een uiterst comfortabel zitcomfort. Houd er wel rekening mee, dat de kussens dagelijks opgeschud dienen te worden. Gebeurt dit niet, dan kunnen ze inzakken en is het niet mogelijk ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Uiteraard is het wel zo dat zitplaatsen die vaker gebruikt worden na verloop van tijd een zachter en soepeler zitcomfort hebben dan de plaatsen waar minder gebruik van wordt gemaakt.

Bouman & Potter geeft voor meubels met een bekleding in stof altijd het advies om voor de All in House garantie te kiezen. Dan wordt het meubel voordat het bij jou thuis wordt afgeleverd, voorzien van een speciale beschermlaag. Deze aanvullende garantie is geldig voor 7 jaar. Zie je binnen de 7 jaar vlekken of andere beschadigingen in de stof? Dan wordt dat met de All in House garantie zo geregeld.

NATUURLIJKE STOF

Wat is natuurlijke stof?
Een natuurlijke stof is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen of wol. Deze stoffen zijn vaak uitgevoerd in natuurlijke tinten, die je interieur een warme uitstraling geven.

De eigenschappen van natuurlijke stof
Natuurlijke vezels hebben een ademend karakter en een warme en lichte uitstraling. Dit zorgt voor een zitmeubel met een behaaglijk zitcomfort. Houd er wel rekening mee dat natuurlijke stoffen gevoelig zijn voor vlekken en sneller verkleuren dan synthetische stoffen.

Het onderhoud van natuurlijke stof
Hoe zorg je ervoor dat een meubel met bekleding in natuurlijke stof langer meegaat? Bouman & Potter raadt altijd de 7 jaar All in House garantie aan. Hierbij wordt een zitmeubel ingespoten met een gespecialiseerd middel, zodat het materiaal een vuilafstotende coating krijgt. Ook krijg je binnen deze garantie 7 jaar lang service bij eventuele calamiteiten en constructiefouten van het meubel.

SYNTHETISCHE STOF

Wat is synthetische stof?
Bij synthetische stof worden natuurlijke garens en synthetische garens met elkaar verweven tot één stof. Door de weeftechniek en de gebruikte materialen wordt de uitstraling van de stof bepaald.

De eigenschappen van synthetische stof
Een zitmeubel met een bekleding van synthetische stof heeft een lange levensduur. Het materiaal is slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Afhankelijk van de samenstelling van de stof kan het gebeuren dat er pilling of pluisvorming optreedt. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de stof; na een bepaalde gebruiksduur verdwijnen pluisjes vanzelf.

Het onderhoud van synthetische stof
Bouman & Potter raadt aan om synthetische stof te reinigen met Cleantex en te verzorgen met de Textile Protector. Je kunt tussendoor de meubels zo vaak als je wilt, schoonmaken met de stofzuiger. Voor het verwijderen van vlekken raadpleeg je de vlekkentabel van Bouman & Potter.

MICROVEZEL STOF 

Wat is microvezel stof?
Voor microvezel wordt een ondergrond van gebreid of geweven gronddoek gebruikt. Op deze ondergrond wordt vervolgens een laag synthetische vezels geperst. Door deze losse vezels krijgt microvezel stof zijn luxe uitstraling.

De eigenschappen van microvezel stof
Microvezel is een comfortabele stof met een veloursachtige uitstraling. Het voelt zacht aan, maar heeft door zijn bewerking een sterk en slijtvast karakter. Als je het materiaal met de juiste onderhoudsmiddelen behandelt, dan is het tevens vocht- en vuilafstotend.

Het onderhoud van microvezel stof
Microvezel stof kent hetzelfde onderhoudsadvies als synthetische stof. Je kunt een meubel met bekleding in microvezel regelmatig schoonmaken met de stofzuiger. Het reinigen en verzorgen van microvezel stof kan met de Textile Protector. Voor het verwijderen van vlekken raadpleeg je de vlekkentabel van Bouman & Potter.